Šport
34 ogledov

Zmaji brez podcenjevanja na zadnjeuvrščeni Levski

košarka Olimpija Anže Petkovšek
Glede na trenutno stanje na lestvici lige ABA so košarkarji Union Olimpije veliki favoriti na jutrišnjem obračunu 12. kroga proti edinemu bolgarskemu klubu v regionalni ligi.

Nenavaden zgodnjepopoldanski termin zagotovo ni najbolj primeren za vrhunsko košarko, a se bodo morali tokrat ljubljanski navijači zaradi zasedenosti dvorane v Stožicah sprijazniti s tem. Zmaji bodo že ob 14. uri gostili Levski, ki je v dosedanjem delu tekmovanja zabeležil zgolj eno zmago in kar deset porazov. 

Na drugi strani so Ljubljančani slavili sedemkrat, a kljub temu kapetan Dino Murić previdno napoveduje srečanje: "Levski ni naivna ekipa in zato moramo biti izjemno pozorni. Odigrati bomo morali po najboljših močeh, če želimo zmagati. S soigralci si želimo nadaljevati niz dobrih predstav in verjamem, da bomo v soboto dali vse od sebe."

Pristop in energija za novo zmago

Ljubljančani so med tednom doživeli neboleč poraz proti Zenitu v EuroCupu, nova zmaga v regionalnem tekmovanju pa bi jih utrdila na mestu pod vrhom lestvice. Trener Aleš Pipan verjame, da bodo njegovi varovanci prikazali potrebno zbranost: "Pred nami je izjemno pomembna tekma v Stožicah. Vsa koncentracija mojih igralcev mora v tem trenutku biti na Ligi ABA. Želimo si zmage in nadaljevanja dobrih predstav."

"Levski igra hitro košarko in ima kar nekaj dobrih strelcev z razdalje. Zaustaviti jih moramo z dobro obrambo, skokom in koncentracijo v napadu. Odigrati moramo s pravim pristopom in energijo od samega začetka, pa do konca tekme," je pojasnil Pipan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.