Šport
51 ogledov

Zmaji imajo strokovni štab

potočnik union olimpija krka dvorana stožice finale Saša Despot
Z današnjim dnem je Gašper Potočnik, ki je bil pred štirinajstimi dnevi imenovan za prvega trenerja košarkarjev Uniona Olimpije, dobil še svoja pomočnika. Pri delu mu bosta pomagala Luka Bassin, ki je bil v tej vlogi že v lanski sezoni, in Žiga Mravljak, za telesno pripravo pa bo še naprej skrbel Saša Ogrizović.

Luka Bassin je z manjšimi prekinitvami v ljubljanskem klubu trener že vse od leta 2005, do lani, ko je prevzel mesto pomočnika trenerja pri članski ekipi pa je skrbel za mlajše kategorije. V svoji trenerski karieri je Bassin sodeloval tudi v reprezentanci Slovenije do 20 let med leti 2005 in 2007, kjer je opravljal nalogo pomočnika trenerja. Luka Bassin je od začetka sezone 2013/2014 pomočnik trenerja pri članski ekipi Uniona Olimpije.

Žiga Mravljak je bil v sezoni 2012/2013 v novomeški Krki že pomočnik Gašperja Potočnika, s katerim sta uspešno sodelovala že v Šoštanju. V Union Olimpijo je prišel na začetku sezone 2013/2014, kjer je opravljal delo pomočnika trenerja mladincev, vodil kadetsko ekipo in skrbel za telesno pripravo vseh mladinskih selekcij.

Saša Ogrizović je svojo poklicno pot začel kot kondicijski trener v hrvaškem rokometnem klubu Matulji leta 2002. Od leta 2006 ter do 2010 je bil kondicijski trener mladinske ekipe Geoplina Slovana, potem pa je prevzel vodenje kondicijske priprave članov. Od začetka sezone 2012/2013 je del strokovnega štaba članske ekipe Uniona Olimpije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.