Šport > Košarka
13 ogledov

Zmaji po podaljšku do zmage

Blaž Mesiček Karpoš Sokoli/Igor Panevski
Košarkarji Uniona Olimpije so v gosteh slavili pri zadnjeuvrščeni ekipi jadranske lige.

Košarkarji Union Olimpije so v sedmem krogu regionalne lige Aba v Skopju po podaljšku premagala Karpoš Sokole s 87:83 (19:13, 38:30, 55:50, 73:73).

Skopski klub v tej sezoni prvič igra v ligi Aba ter je bil po šestih tekmah še brez zmage. Tako je tudi ostalo po obračunu z Olimpijo, ki je na prejšnjih petih tekmah slavila le enkrat. Pred tekmo sta bili ekipi na samem začelju lestvice sosedi, sedaj pa je med njima skopski MZT, ki ima eno zmago.

Košarkarji Olimpije so silovito začeli in v četrti minuti povedli z 10:0, nato s 17:6, sredi uvodne četrtine pa nato povsem popustili. Gostitelji so z delnim izidom 7:0 znižali razliko na štiri točke (17:13). Olimpija je zadela zadnji točki v tem delu, nato pa znova dobro odigrala prvi del druge četrtine in po trojki Mirka Mulalića povedla s 27:19. Ponovno je bil srednji del četrtine zelo slab in makedonska zasedba se je tokrat približala le na dve točki zaostanka (25:27). Zaključek je znova pripadel slovenski zasedbi, ki je na odmor odšla z osmimi točkami naskoka.

Olimpija je v tretjem delu že povedla z 41:30, sredi tretje četrtine vodila tudi z 12 točkami prednosti (55:43), vendar je tekmecem znova uspelo uloviti Ljubljančane. Slabe tri minute pred koncem rednega dela tekme so gostitelji celo povedli za točko, a je s trojko ob prekršku odgovoril Mulalić. Makedonci so imeli zadnji napad v zadnji četrtini, za izenačenje na 73:73 pa so poskrbeli štiri sekunde pred piskom sirene.

Trener Uniona Olimpije Gašper Okorn je ob koncu podaljška zahteval minuto odmora, ki se je obrestovala. Brandon Jefferson je namreč zadel vse proste mete in s temi štirimi točkami končal tekmo. Košarkarju Uniona Olimpije so se tako izognili ponovitvi razpleta iz 5. kroga v Beogradu, kjer so sredi oktobra po podaljšku izgubili proti Partizanu s 85:86. Mulalić je bil prvi strelec Ljubljančanov z 18 točkami, Jefferson jih je dodal 16, na drugi strani je Dragan Labović zbral 18 točk.

Olimpija bo naslednji tekmo igrala že v sredo, ko bo v četrtem krogu evropskega pokala gostovala v Valencii, v regionalni ligi pa bo nato v nedeljo sledil nov obračun Ljubljančanov v Skopju, kjer jih bo čakal MZT.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.