Šport
165 ogledov

Zmaji podpisali s Štajercem

Aljaž Ogrizek HDD Telemach Olimpija
Z Olimpijo je svojo prvo profesionalno pogodbo v karieri podpisal Aljaž Ogrizek.

Štiriindvajsetletni napadalec se je navijačem zmajev predstavil že ob koncu lanske sezone, ko je za HDD Telemach Olimpija nastopil na zadnjih treh tekmah v ligi EBEL. Na njih je dokazal, da gre zagotovo za enega najhitrejših hokejistov v ligi.

V mlajših selekcijah je krilni napadalec nastopal za matični HDK Maribor. Pred sezono 2009/10 se je preselil na Češko, kjer je dve sezoni branil barve mladinskega moštva HC Olomouc. Iz Moravske se je nato vrnil k lisjakom, v minuli sezoni pa je uspešno nosil dres HK Celja. V ligi INL je bil najučinkovitejši hokejist rumeno-modrih, s 25 doseženimi zadetki pa je bil tudi prvi golgeter tekmovanja. S Celjani se je v polfinalu državnega prvenstva srečal z zmaji ter bil strelec edinega zadetka Celja v seriji.

"Zelo vesel sem bil, da me je Olimpija opazila preko lige INL, kjer sem imel zelo dobro sezono. Tako sem nastopil na treh tekmah lige EBEL, kjer je nivo višji. Mislim, da sem se dobro odrezal in dosegel celo gol. Z nastopanjem v ligi bom imel večjo možnost za napredovanje in si morda tudi odprl vrata do članske reprezentance," so bile prve besede Aljaža Ogrizka po podpisu pogodbe.

Ogrizek je z edinim slovenskim predstavnikom v ligi EBEL sklenil dvoletno pogodbo. V njej bo na hrbtu nosil številko 7.

Komentarjev 1
  • zic 20:51 15.julij 2015.

    edini klub, ki ne mara doma vzgojenih igralcev. Ali ni to malo čudno?