Šport
19 ogledov

Orli so padli po kazenskih strelih

Hunter Bishop Matic Klanšek Velej
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 25. kroga lige Ebel v gosteh po kazenskih strelih premagali ekipo Orli Znojmo s 3:2 (0:0, 2:0, 0:2; 1:0).

Naporna serija gostovanj se za ljubljanske hokejiste počasi izteka. Po Bolzanu, kjer v petek niso imeli pravih možnosti, so se tokrat podali v Znojmo, kjer so bili zelo blizu presenečenju proti tretji ekipi lige že po rednem delu, nazadnje pa so orlom odnesli točki po kazenskih strelih in si tako pripravili odlično popotnico pred tednom, ko bodo domače tekme vnovič igrali pod milim nebom.

Po visokem porazu v petek je zmaje čakala še ena dolga pot na še eno prizorišče, kjer v zadnjem času niso imeli prav veliko uspeha. Ljubljančanom se je v soboto priključil še reprezentančni branilec Matic Podlipnik, zadnja okrepitev ekipe izpod Rožnika, ki je tudi odpotoval v Znojmo, a ni nastopil, ker iz prejšnjega kluba še niso pravočasno prišli vsi potrebni papirji.

Kljub temu so slovenski prvaki začeli podjetno, strel Luke Kalana pa je ustavila prečka. Nato pa so na ledu zagospodarili domači, blestel pa je vratar zmajev Andy Chiodo. V drugi tretjini so zmaji šokirali domače navijače. Najprej je zadel Hunter Bishop v 25. minuti, v 26. pa zeleno-beli niso izkoristili še dveh velikih priložnosti, novinec v domačem golu Chris Holt je ustavil tako poskus Aleša Mušiča kot prodor Toma Zanoškega. Vendar so Slovenci na drugi odmor krenili z lepo popotnico, po prodoru Bishopa je gol dosegel Žiga Pešut.

Domači so na polovici tekme zadeli okvir gola in zahtevali ogled posnetka, vendar sodniki niso spremenili odločitve. Zadnja tretjina se ni začela po okusu gostov, saj je napako branilca Marvina Degona po dveh minutah in pol v gol spremenil Roman Tomas. To je spodbudilo domače, ki so silovito napadali, nekaj priložnosti pa so imeli še gostje, predvsem Kalan. Zadnji silovit nalet Čehov je obrodil sadove in v 59. minuti je bil izid izenačen.

V zadnji minuti je Chiodo ubranil še nekaj nevarnih poskusov, skupno je imel (še v podaljšku in s kazenskimi streli vred) kar 52 obramb. Odločitev je padla šele v osmi seriji kazenskih strelov, ko je drugič zapored zadel Zanoški, v prvih petih serijah pa ni bil nihče uspešen.

Liga ebel, 25. kolo:

Dornbirn : Graz 99ers 2:3 (2:1, 0:2, 0:0)
Black Wings Linz : VSV Beljak 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Red Bull Salzburg : Fehervar 6:3 (1:1, 1:2, 4:0)
Bolzano : Innsbruck 7:3 (3:2, 1:0, 3:1)
Orli Znojmo : Telemach Olimpija 2:3 (0:0, 0:2, 2:0; 0:1)

Ponedeljek:
Vienna Capitals - KAC Celovec

Lestvica:
1. Red Bull Salzburg  38
2. Vienna Capitals 32 (-1)
3. Graz 99ers  31
4. Orli Znojmo  31
5. Black Wings Linz  30
6. Fehervar  29
7. VSV Beljak  25
8. Bolzano  25
9. KAC Celovec  22 (-1)
10. Dornbirn  22
11. Innsbruck  20
12. Telemach Olimpija  17

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.