Šport
14 ogledov

Zmaji s centri nad nizke Francoze

union olipija Saša Despot
Košarkarje Uniona Olimpije v sredo ob 20.30 čaka tekma 2. kroga drugega dela evropskega pokala. Zmaji bodo gostovali v Franciji pri Dijonu. Po domačem porazu proti Bambergu si izbranci Aleša Pipana želijo zmago, do katere bodo poskusili priti tudi s pomočjo centrov, saj francoski ekipi prav pod obročema manjkajo centimetri.

"Gremo k tekmecu, ki je na domačem igrišču v tej sezoni izgubil le tekmo proti Gran Canarii. Dijon ni tipična francoska ekipa, v njej ni pravih 'fizikalcev', ne igrajo hitre košarke. Igrajo kar organizirano, pametno," je trener Aleš Pipan uvodoma dejal o Dijonu in izpostavil še nekaj drugih karakteristik sredinega tekmeca.

"Glavno navezo sestavljajo organizator igre Erving Walker, branilec Steven Gray in krilo Andre Harris, ki končujejo 60 odstotkov akcij Dijona. Najvišji igralec je visok 203 centimetre (pri Olimpiji v tem pogledu prednjači Alen Omić z 217 centimetri; op. STA), tako da tudi pod košem nimajo neke ekstremne višine. Ampak so zelo uigrani, odlično igrajo tako v obrambi kot napadu. Poznajo se zelo dobro, dolgo časa so skupaj. Dijon je odlična ekipa, ampak mi ne gremo tja z belo zastavo. Imamo eno samo željo, torej zmago, da ostanemo v igri za napredovanje," je še povedal Pipan.

Brez Rupnika, Murić bo nared

Prvi strokovni mož Olimpije je prepričan, da v Dijonu lahko dosežejo želeno. "Kljub temu, da so domačini izgubili le eno tekmo na svojem igrišču, je to naša priložnost. Poskusili jih bomo presenetiti, napasti po globini. Ne bomo se spuščali v divjanje, ampak moramo igrati pametno, dobro v obrambi ter dobiti skok v obrambi in napadu," meni Pipan.

Za njim in igralci je niz šestih porazov v vseh tekmovanjih, zadnjega so doživeli v ligi ABA, potem ko so v soboto v tesnem boju klonili v Beogradu proti Partizanu, a to ne vpliva preveč na vzdušje, pravi Pipan. "Porazi so sestavni del športa. Ekipa je v redu. To, kar se je zgodilo v Beogradu, smo že pozabili in smo osredotočeni na naslednjo tekmo," poudarja strateg zeleno-belih, ki bo imel na voljo praktično vsa orožja z izjemo Luke Rupnika. Nekaj težav z boleznijo ima tudi Dino Murić, a Pipan verjame, da bo do srede nared.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.