Šport
39 ogledov

Zmaji so dobili tekmece

Aleš Pipan Saša Despot
Košarkarji Uniona Olimpije bodo v EuroCupu nastopali v skupini D skupaj s Himkijem iz Moskve, turškim Bešiktašem, Zenitom iz Sankt Peterburga, Rigo ter madžarskim Szolnokijem.

Tekmovanje v EuroCupu se bo začelo 14. oktobra, prvi del pa bo končan 17. decembra. Iz vsake ob šestih skupin, ki so letos razdeljene po geografskem načelu, se bodo v nadaljevanje uvrstile po štiri najboljše ekipe.

Kje in kdaj bo Union Olimpija kot edini slovenski predstavnik začela evropsko sezono, bo znano v prihodnjih dneh. Je pa jasno, da bo morala prvo domačo tekmo zaradi kazni po lanskem incidentu Zorana Predina odigrati pred praznimi tribunami.

Trener Aleš Pipan, ki je v prejšnji sezoni, ko je v evropskem pokalu nastopalo še 48 moštev, ekipo popeljal v drugi del tekmovanja, ima tudi letos podobne cilje. "Vse ekipe v evropskem pokalu, še posebno v naši konferenci in skupini, so izjemno kakovostne. Naš primarni cilj je, da pustimo dober vtis in poskušamo premagati vse nasprotnike na vsaki tekmi. S tem bi si zagotovili mesto v drugem delu," pravi Pipan.

Direktor kluba Matevž Zupančič se je udeležil žreba v Barceloni. "Pričakali smo ga malce nejevoljni, saj nas je vodstvo tekmovanja letos uvrstilo v vzhodno konferenco, kjer nastopajo resnično močne ekipe, stroški organizacije pa so hkrati precej višji kot na zahodu. Vseeno se je izšlo zelo dobro, saj je skupina D atraktivna, nasprotniki pa močni. So hkrati tudi premagljivi, tako da z veseljem čakamo začetek tekmovanja," je dejal Zupančič.

Skupina A:
Cantu, Gran Canaria, Telnet Oostende, Asvel, Nancy, Baskets Bonn

Skupina B:
Brose Baskets, Zaragoza, Virtus Rim, Strasbourg, Pariz Levallois, Quakenbrück

Skupina C:
Nymburk, Sevilla, Reggio Emilia, Charleroi, Dijon, Oldenburg

Skupina D:
Himki, Bešitkaš, Zenit St. Peterburg, Riga, Union Olimpija, Szolnoki

Skupina E:
Lietuvos Rytas, Banvit, Volgograd, Partizan, Hapoel Jeruzalem, Ploiesti

Skupina F:
Lokomotiv Kuban, Pinar Karsiyaka, Budućnost, Ventspils, Zielona Gora, PAOK

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.