Šport
50 ogledov

Zmaji v finalu razbili Cibono za 26 točk

union olimpija eurocup aleš pipan Saša Despot
Košarkarji Olimpije so osvojili mednarodni pripravljalni turnir v Novem mestu, potem ko so v finalu premagali aktualnega prvaka lige Aba, zagrebško Cibono (86:60).

V finalu proti Ciboni je Union Olimpija razliko naredila v drugem delu tekme, ki ga je dobila z delnim rezultatom 47:27. Najboljši strelec srečanja je bil Nikolo Hristov z 21 točkami, Sasu Salin jih je za ljubljanski klub dosegel 17.

Ljubljančani so na turnirju igrali brez poškodovanih Alena  Omića, Halila  Kanacevića in Jake  Brodnika. Za najkoristnejšega igralca turnirja je bil izbran organizator igre Marko Marinović, ki je v finalu dosegel 14 točk in zbral osem podaj.

Krka tretja, Šibenik četrti

Na turnirju sta poleg Ljubljančanov in Cibone igrala še Krka in Jolly JB Šibenik. V tekmi za tretje mesto so bili uspešnejši gostitelji turnirja. Novomeščani so goste iz Dalmacije ugnali z enajstimi točkami razlike (67:56).

V soboto so košarkarji Olimpije v polfinalu visoko premagali Šibenik (89:57), v drugi tekmi pa je bila Cibona za deset točk boljša od Krke (69:59).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.