Šport > Košarka
27 ogledov

Zmaji v München po presenečenje

Luka Rupnik, Sasu Salin, Jaka Brodnik, Vasilije Vučetić, Mirza Begić Saša Despot
Kljub le eni zmagi v prvih treh tekmah drugega dela EuroCup LAST 32 košarkarji Union Olimpije ostajajo v igri za napredovanje. Jutrišnje gostovanje pri Bayernu še ne bo odločilno v boku za drugo mesto.

"V Münchenu želimo dati vse od sebe, kot na vsaki tekmi. Imamo določene težave s poškodbami. Poškodovala sta se Vučetić in Marinović, ki ne potujeta z nami. V ekipo se vračata Rupnik in Kanacević," je zdravstveno stanje v moštvu pred potjo na Bavarsko pokomentiral trener Union Olimpije Aleš Pipan, ki še ni pozabil zapravljene priložnosti na domači tekmi proti Bayernu: "V Ljubljani smo odigrali dober prvi polčas, potem pa nismo znali tega izkoristiti v drugem delu tekme. V Nemčiji moramo dokazati, da prvi polčas v Stožicah ni bil naključje. Srečanje še ne bo odločilno za napredovanje, saj je Dijon presenetil Bamberga v gosteh. Veliko priložnost za dokazovanje na tej tekmi bosta imela Marinelli in Rupnik na položaju organizatorja igre. V München lahko odigramo sproščeno in brez pritiska."

''Odločeni, da ostanemo v igri''

Na gostovanje ne bosta odpotovala izkušeni organizator igre Marko Marinović, ki ga mučijo bolečine v kolku, ter mladi center Vasilije Vučetič, ki ima težave zaradi udarca v stegensko mišico.Po daljši odsotnosti zaradi poškodbe rame se na parket vrača Luka Rupnik, ki bo skušal čim boljše nadomestiti odsotnega Marinovića. "Na prvi tekmi smo odigrali perfekten prvi polčas, potem pa zelo slab drugi del tekme. Mislim, da smo se vseeno kar dobro kosali z njimi. V Nemčiji nam ne bo lahko, ampak smo odločeni, da ostanemo v igri za napredovanje. Popraviti moramo nekatere stvari iz drugega polčasa in se predvsem osredotočiti na pravilno izvedbo akcij ter zadevati odprte mete. Ko se nam ponudi priložnost za zmago, jo moramo izkoristiti," je odločen Rupnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.