Slovenija
25 ogledov

Znak so zavili Jankovićevi

Prelepljena tabla oz. prometni znak pred švedskim veleposlaništvom v Ljubljani Saša Despot
Uganka. Kdo lahko zdaj uporablja parkirna prostora na Dalmatinovi, ni znano.

“Ovitje znaka smo naročili mi, saj veleposlaništva Švedske ni več v Ljubljani, parkirni prostor pa v dogovoru z ministrstvom za zunanje zadeve (MZZ) namenjamo drugemu uporabniku. Podrobnosti še niso dorečene,” so na Oddelku za gospodarske dejavnosti in promet Mestne občine Ljubljana (MOL) odgovorili na vprašanje, kdo je v folijo zavil prometni znak na Dalmatinovi ulici, ki je označeval rezervirana parkirna prostora za švedsko veleposlaništvo.

Spomnimo, tega v Ljubljani ni že od januarja 2010, so pa imeli Švedi parkirna prostora potem rezervirana še leto in pol.

MOL in MZZ po polžje

Na vprašanje, zakaj znaka niso umaknili, so na MOL maja odgovorili: “Urejanje parkirnih prostorov za tuja veleposlaništva v Sloveniji poteka na podlagi sodelovanja med MOL in vlado. Pravkar se v sodelovanju z MZZ pripravlja nova sistemska ureditev; pregledujemo aktualno stanje, na podlagi katerega bomo urejali tudi stanje na terenu.” Po treh mesecih je znak zavit, na MOL pa znova pojasnjujejo, da nova sistemska ureditev še ni pripravljena, da pa se z MZZ o tem pogovarjajo.

Znak pred norveškim veleposlaništvom na Tavčarjevi ulici v Ljubljani. | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Zgodba se ponavlja na sosednji ulici, kjer sta rezervirana parkirna prostora za norveško veleposlaništvo, ki ga v Ljubljani ni več že eno leto. Vendar znak je še vedno tam in če boste vi parkirali na teh parkirnih prostorih, boste kaznovani: “Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se morajo udeleženci ravnati v skladu z omejitvami, prepovedmi in obveznostmi, izraženimi s prometno signalizacijo. Ta udeležence v prometu zavezuje k prepovedi. Pri tem okoliščine, ki jih navajate, niso pomembne za presojo o tem, ali je zakonsko predpisani znak prekrška izpolnjen ali ne,” so pojasnili pri mestnem 
redarstvu.

Komentarjev 4
  • t16 19:44 09.september 2012.

    ja sej zgleda tebi tud ni pomoči ob branju takšnih člankov.

  • boskre 09:23 09.september 2012.

    Sej ni treba vsem razlagat da si mal retardiran ... pač ne razumeš, to je to.

  • AlexG 21:48 08.september 2012.

    se strinjam