Magazin > Lepota & telo
1187 ogledov

Znaki, da uživate preveč sladkorja

sladkor, bonboni Shutterstock
Negativni učinki prepogostega uživanja sladkorja.

1. Zaspanost
Če ste opazili, da ste mnogokrat brez razloga utrujeni in brez energije, pomislite, ali ste v zadnjem času morda pojedli preveč sladkarij. Sladkor sicer dviguje nivo energije, a le za kratek čas, saj se raven sladkorja v krvi hitro dvigne, a tudi hitro pade. Poleg tega sladkor negativno vpliva na hormon oreksin, ki vpliva na našo energijo.

2. Težko se osredotočate
Imate po jedi težave s koncentracijo? Morda je vaše kosilo vsebovalo preveč sladkorja … Te težave naj bi bile prav tako povezane s hitrim dvigom in padcem ravni sladkorja v krvi.

3. Napadi lakote
Študije so pokazale, da lahko postanemo odvisni od sladkorja. Večina od nas začne kmalu po tem, ko je pojedla sladkarije, hrepeneti po novi dozi, saj nas sladkor ne nasiti. Vsebuje namreč le prazne kalorije.

4. Prehladi
Sladkor slabo vpliva na imunski sistem, zato so osebe, ki vsakodnevno zaužijejo veliko količino sladkorja, večkrat na leto bolni.

5. Težave s kožo
Če imate akne, stran od sladkarij. Zaradi prevelike količine sladkarij lahko pride tudi do ekcemov in preveč suhe ali mastne kože.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.