Magazin > Lepota & telo
47 ogledov

Znaki, ki razkrivajo, ali se boste hitro postarali

Lux-Factor Lux-Factor
Večna mladost ali prehitra starost? Veliko je odvisno od genov in načina življenja ter kako dobro kožo varujemo pred zunanjimi vplivi. To so znaki, ki opozarjajo na to, da morate na svojo kožo dobro paziti.

Pigmentni madeži in sončne pege
Sonce koži škodi, zato bi morala biti dnevna krema z zaščitnim faktorjem nujen del naše nege. Znamenja in sončne pege lahko nastanejo zaradi sonca, še zlasti na koži, ki je občutljiva in zato nagnjena k prezgodnjemu staranju. Če imate veliko pigmentnih madežev, se soncu izogibajte.

Ekcemi in neurodermitis
Takšne težave kažejo na to, da je koža izgubila svojo naravno sposobnost obnavljanja. Ko se poruši ravnovesje vlage v koži, gubice hitreje nastanejo.

Svetla polt
Tako pač je ... Svetla polt je bolj občutljiva, še zlasti na sonce, zato se hitreje stara. Nujno uporabljate kremo za sončenje.

Močna mimika obraza
Zato se Victoria Beckham ne smeji … Šalo na stran. Če se boste v mladosti grbančili čelo, bodo tam nastale gube. Zapomnite si – le smejalne gubice so lepe gubice.

Suha koža
Če je koža suha, nima dovolj lipidov, ki bi jo ščitila ped zunanjimi vplivi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.