Magazin > Odnosi in prosti čas
66 ogledov

Znaki, ki razkrivajo lažnivca

laž Profimedias
Laž ima kratke noge? Na žalost to ne drži vedno … Dobra novica pa je, da lažnivca lahko prepoznate po telesni govorici.

Bodite pozorni na naslednje znake

1. Kam gleda? Oseba, ki laže, med pogovorom večkrat pogleda navzgor.

2. Očesni stik. Lažnivci iščejo očesni stik. Osebe, ki govorijo resnico, pogostokrat gledajo okoli sebe, saj se poskušajo spomniti podrobnosti nekega dogodka.

3. Telesna govorica. Lažnivci so med pogovorom relativno mirni. Kadar govorite resnico, pogosteje mahate z rokami ali premikate noge, pravijo strokovnjaki.

4. Dolžina razlage. Manj, kot je v neki zgodbi resnice, daljša je. Da bi bila slišati čim bolj resnična, ji lažnive osebe radi dodajajo podrobnosti.

5. Odmor. Lažnivci si, kadar morajo odgovoriti na vprašanje, radi vzamejo trenutek za razmislek. Vprašanje ponovijo ali pa se pretvarjajo, da ga niso razumeli.

6. Posploševanje. Izogibajo se besedama "jaz" ali "ti".

7. Telo je nagnjeno nazaj. Ker se želijo neki situaciji izogniti, se lažnivci med pogovorom pogostokrat nagnejo nazaj. Njihova stopala velikokrat gledajo proti vratom, kot bi želeli zbežati.

8. Suho grlo. Zaradi stresa imajo suha usta, zato bodite pozorni na rahel kašelj ali pogosto požiranje sline.

9. Ščitijo svoj vrat. Lažnivci, ki se počutijo ogrožene, poskušajo ranljive dele telesa zaščitit, med drugim tudi svoj vrat. Ženske, ki nosijo verižico, se med laganjem pogostokrat igrajo z njo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.