Šport
54 ogledov

Znan je prvi finalist lige NBA

cleveland toronto EPA
Košarkarji Clevelanda so prvi finalisti letošnje severnoameriške košarkarske lige NBA.

V finalu vzhodne konference so Cavaliers davi v šesti tekmi v Torontu ugnali gostitelje s 113:87 in se s skupnim izidom 4:2 v zmagah prebili v finale.

Cleveland bo v finalu, ta se začne 2. junija, igral z zmagovalcem dvoboja med najboljšima ekipama ekipama zahoda Oklahoma City in Golden State. Bolje kaže Oklahomi, ki vodi s 3:2 v zmagah, v primeru zmage Golden Statea pa bi se ponovil lanski finale.

Šesto tekmo je Cleveland obvladoval po mili volji, blestel pa je prvi zvezdnik ekipe LeBron James, ki je dosegel kar 33 točk, Kyrie Irving jih je dodal 30, Kevin Love pa 20 in 12 skokov. Pri Torontu je s kar 35 točkami izstopal prvi strelec večera Kyle Lowry.

Na tekmi je Toronto povedel le v uvodu s 3:0 in 7:5, nato pa so igro v svoje roke vzeli igralci Clevelanda in poravnali ter že v prvi četrtini povedli z 20:10. Gostitelji so nato niso več približali toliko, da bi lahko računali na preobrat.

Liga NBA, končnica, polfinale:

Vzhod

Toronto Raptors : Cleveland Cavaliers 87:113 /2:4/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.