Slovenija
23 ogledov

Znan novi prvi nadzornik Peka

Peko Bobo
Nadzorni svet Peka se je danes sestal na prvi seji v novi sestavi. Za prvega nadzornika je izvolil Slavka Despotoviča, za njegovo namestnico pa Alenko Podbevšek. Nadzorniki so se seznanili še s trenutnimi razmerami v družbi.

Po odstopu petih od šestih Pekovih nadzornikov konec maja so delničarji družbe na univerzalni skupščini minuli teden imenovali štiri nove člane nadzornega sveta.

Nadzorniki v novi sestavi so tako kot predstavniki kapitala Despotovič, Podbevškova, Milivoj Samar in Uroš Pivk. Poleg predstavnikov kapitala sta v nadzornem svetu še dva predstavnika zaposlenih - Anton Rozman in Božidar Kaloper.

Skupščina je sprejela tudi sklep, da nadzorni svet v roku dveh tednov preveri insolventnost Peka, ki ima že od 21. maja s strani davčne uprave blokiran račun. Uprava družbe pa ima do 21. junija čas, da pripravi načrt finančnega prestrukturiranja, ki je v grobem že izdelan. Ta naj bi bil pogoj za kakršno koli obliko pomoči države.

Z načrtom prestrukturiranja naj bi se danes seznanili tudi nadzorniki, a podrobnosti o tem v skopem sporočilu za javnost niso navedli. V tržiškem podjetju si od lastnikov, predvsem države, želijo čimprejšnjo odločitev glede načrta prestrukturiranja in oblike pomoči. Zaradi pomanjkanja obratnih sredstev je proizvodnja v Peku motena že vse od začetka leta.

Ko se je hrvaški kupec Osimpex nedavno umaknil iz posla za nakup Peka, se je družba znašla v še hujših likvidnostnih težavah. Ob pomanjkanju obratnih sredstev je bil Peko danes primoran zaustaviti proizvodnjo.

Komentarjev 1
  • sprehajalec 23:22 14.junij 2013.

    "Nadzorniki v novi sestavi so tako kot predstavniki kapitala Despotovič, Podbevškova, Milivoj Samar in Uroš Pivk. Poleg predstavnikov kapitala sta v nadzornem svetu še dva predstavnika zaposlenih - Anton Rozman in Božidar Kaloper."Verjetno sami stari mački s področja ...prikaži več čevljarske industrije. Če pa niso, bodo pa v 14 dneh vedeli vse o čevljih in obutveni industriji in njenih cakah. Kajne Slovencelnija, se ponavljamo že 20 let.