Šport > Košarka
64 ogledov

Znan zadnji udeleženec final foura

Spanoulis Olympiacos Barcelona Evroliga EPA
Na zaključnem turnirju četverice bo zaigral tudi grški velikan Olympiacos.

Real Madridu, Fenerbahčeju in CSKA Moskvi se je kot zadnji na zaključnem turnirju košarkarske evrolige pridružil Olympiacos. Grki so v odločilni peti tekmi četrtfinala premagali Anadolu Efes s 87:78. Polfinalna para sta tako Real Madrid - Fenerbahče in CSKA Moskva - Olympiacos.

Olympiacos je obrnil zaostanek v zmagah 1:2 v skupno zmago 3:2 in pričakovano postal četrti udeleženec zaključnega turnirja, ki bo potekal v Istanbulu od 19. do 21. maja.

Grki so tokrat ob polčasu pred domačimi gledalci zaostajali za štiri točke (37:41), a so bili nato prepričljivi v tretji četrtini, ki so jo dobili s 26:17 (63:58). Turška ekipa je v zadnjih desetih minutah dvoboja vseskozi zaostajala, dobre tri minute pred koncem pa so se Turki približali na -4 (74:78). A sledil je delni izid 9:0 za domače in dvoboj je bil odločen. Pri zmagovalcih je znova blestel Vassilis Spanoulis (22 točk, šest asistenc), lep delež k zmagi pa sta prispevala še Georgios Printezis (14 točk) in Khem Birch (9 točk 11 skokov). Pri Turkih je Cedi Osman dosegel 11 točk, kar pet njegovih soigralcev pa se je ustavilo pri točki manj. Tyler Honeycutt je zbral 10 točk in prav toliko ujetih žog.

Na zaključni turnir so se sicer uvrstile prve tri ekipe rednega dela, se pravi Real Madrid, CSKA Moskva in Olympiacos, Fenerbahče, peti po rednem delu, pa je s 3:0 izločil četrtouvrščeni Panathinaikos. S 3:1 je Real Madrid izločil Darušafako, prvak iz Berlina 2016, CSKA Moskva, pa je proti Baskonii potreboval tri tekme.

Slovenijo bo na F4 zastopal Luka Dončić, eden najbolj izstopajočih posameznikov pri Real Madridu, ki bo nastopil na petem zaključnem turnirju v zadnjih sedmih sezonah. Izbranci trenerja Pabla Lasa bo skušali osvojiti jubilejni deseti naslov prvaka Evrope v zgodovini kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.