Slovenija
68 ogledov

Znana imena nadomestnih ministrov

Borut Pahor Saša Despot
Premier Borut Pahor bo prihodnji teden v državni zbor poslal predlog za imenovanje novih začasnih ministrov vlade. Namesto Radićeve bo gospodarsko ministrstvo vodil Mitja Gaspari.

Ministrstvo za kulturo bo namesto Majde Širca prevzel Boštjan Žekš, sicer minister brez listnice, odgovoren za Slovence v zamejstvu in po svetu; vodenje ministrstva za javno upravo pa bo namesto Irme Pavlinič Krebs prevzel premier Borut Pahor sam, ob pomoči generalne sekretarke vlade Helene Kamnar, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Za prevzem tega resorja se je predsednik vlade odločil zato, ker namerava zaključek mandata posvetiti tudi zmanjševanju zaposlenih v državni upravi in spremembam zakona o vladi, s katerim bi formalno zmanjšali število članov vlade.

 

Lokalno samoupravo bo vodil nov državni sekretar

Službo vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko bo v prihodnje namesto Boštjana Žekša vodil novi državni sekretar, ki ga bo določil Pahor, saj, kot so zapisali v kabinetu predsednika vlade, bo tako lahko Žekš opravljal naloge, ki so mu že zaupane, in na novo dodeljene naloge.

Nova vlada bo štela 14 članov. Čeprav bo vlada manjša, po mnenju Pahorja ne bo nič manj operativna glede na utečenost ekipe in primerno prerazporeditev odgovornosti in nalog.

"To je tudi sicer smer, v katero namerava predsednik vlade tudi v funkciji ministra za javno upravo razvijati ustroj vodstva izvršilne oblasti, ki bo imelo manj resorjev, hkrati pa si bo prizadeval tudi za širšo reformo javne uprave, z manj uradniki in funkcionarji kot doslej."

Komentarjev 2
  • 1111 16:44 29.junij 2011.

    ..torej bi že prej delali z manj ministri?....Pahor...še zmerom ne razumeš?

  • 1111 15:08 29.junij 2011.

    ...Borut kako si ti butast...in žalostno je da smo mi takega butla izvolili!!!! Upam, da ne bomo še enga takega butla ponovno izvolili!!!