Šport
33 ogledov

Znana kazen za brco Ronalda

cristiano ronaldo EPA
Cristiano Ronaldo bo zaradi izključitve na ligaški tekmi pri Córdobi izpustil naslednja dva obračuna madridskega Reala v La Ligi

Tekmovalni komite je Cristianu Ronaldu za grobost na tekmi s Córdobo, na kateri je brcnil in v obraz udaril nasprotnega branilca Edimarja, se nato prerival in po obrazu udaril še enega izmed članov domačega moštva, izrekel kazen dveh tekem prepovedi nastopanja.

Ronaldo bo tako izpustil naslednji ligaški tekmi proti Realu Sociedadu in Sevilli, a se bo lahko pravočasno vrnil za še pomembnejšo tekmo z mestnim tekmecem Atléticom Madridom, ki bo na sporedu 7. februarja. 

Po poročanju medijev je Portugalca, zadnjega zmagovalca v izboru za Zlato žogo, rešil tudi sodniški zapisnik. Glavni sodnik Alejandro José Hernández Hernández njegove poteze namreč ni označil za agresivno, omenil pa ni niti udarcev v obraz tako Edimarja kot Joséja Ángela Crespa.

Ronaldo se je takoj po dogodku opravičil prek Twitterja, tovrstna "spontana" opravičila pa naj bi bila še posebej všeč vodilnim. Portugalcu je dan po dogodku odpustil tudi obrcani Brazilec Edimar, ki je dejal, da se lahko kaj takega zgodi vsakomur.

Trener Carlo Ancelotti naj bi na obeh tekmah brez Ronalda najbrž uporabil postavitev 4-4-2 z Garethom Balom in Karimom Benzemajem v napadu, Italijan pa bi se lahko vrnil tudi na že zdaj ustaljeni 4-3-3 s Jeséjem Rodríguezom ali Javierjem Hernándezom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.