Šport > Nogomet
27 ogledov

Znana kazen za vdor Viol

Viole navijači Maribor Olimpija Ljubljana derbi Prva liga slovensko prvenstvo Nino Verdnik
Disciplinski sodnik NZS je sprejel ukrepe zaradi vdora viol in 'slačenja' nogometašev Maribora.

Organizirana navijaška skupina NK Maribor je med tekmo z Luko Koper na tribuni prižgala in na igralno površino odvrgla večje število pirotehničnih sredstev, neposredno po končani tekmi pa je več članov Viol, nezadovoljnih z neodločenim izidom, vdrlo na igrišče in ustrahovalo igralce, da so slekli drese.

"Eklatanten primer psihičnega nasilja nad igralci"

Disciplinski sodnik NZS je v obrazložitvi kazni zapisal, da gre v tem primeru za "eklatanten primer psihičnega nasilja nad igralci, ki so bili javno osramočeni in ponižani, posledično pa je bila prizadeta tudi njihova osebna integriteta. Opisano ravnanje članov organizirane navijaške skupine ekipe Maribor je absolutno nesprejemljivo in nedopustno ter brez dvoma še eden izmed pokazateljev njihove popolne ignorance vseh zakonskih predpisov, opozoril in navodil organizatorja tekmovanja ter načel fair playa, hkrati pa tudi dokaz, da je edino vodilo njihovega delovanja zakon ulice, po katerem so za dosego lastnih interesov in ciljev dovoljena vsa sredstva."

"Upoštevajoč navedeno in načelo ničelne tolerance pri presojanju vseh oblik spodbujanja in izvajanja nasilja v povezavi s 26a. členom Disciplinskega pravilnika NZS, je disciplinski sodnik izrekel skupno kazen nogometnemu klubu Maribor v višini 15.000 EUR, od tega 10.000 EUR zaradi psihičnega nasilja navijačev nad igralci, 950 EUR zaradi uporabe pirotehničnih sredstev, 3.000 EUR zaradi pasivnosti varnostne službe in 1.050 EUR zaradi predkaznovanosti," so še sporočili z NZS.

Pogojna kazen preklicana 

"Ker pa so člani organizirane navijaške skupine ekipe Maribor ponovno storili enega izmed prekrškov, ki se kaznujejo po 26/2a. členu DP, za katere je bila klubu že izrečena pogojna kazen igranja na dveh domačih prvenstvenih tekmah Prve lige Telekom Slovenije v Mariboru brez prisotnosti gledalcev na delu štadiona - tribuna jug, se omenjena pogojna kazen prekliče in klubu poleg enotne denarne kazni  izreče kazen igranja na dveh domačih prvenstvenih tekmah Prve lige Telekom Slovenije v Mariboru brez prisotnosti gledalcev na delu štadiona - tribuna jug," je še zapisano.

V Ekipi so sicer poročali, da so se Viole v torek poskušale opravičiti nogometašem, ki pa opravičila niso želeli sprejeti.

Komentarjev 1
  • d 19:26 28.april 2016.

    am ... a je to kazen ? 100.000 eur bi resilo problem, ne 15.000

Sorodne novice