Šport
25 ogledov

Znani finalistki Roland Garrosa

Ana Ivanović, Lucie Šafarova EPA
V prvem polfinalnem dvoboju odprtega teniškega prvenstva Francije je Čehinja Lucie Šafarova s 7:5, 7:5 premagala Srbkinjo Ano Ivanović. Tekmica Čehinje v sobotnem finalu bo Serena Williams.

"To je uresničitev sanj. Še vedno ne morem verjeti," je po svoji prvi zmagi v polfinalu grand slam turnirja dejala 27-letna Čehinja iz Brna, ki je nadaljevala: "Začela sem previdno, nato sem igrala vedno bolj agresivno, ampak to je bila edina pot do zmage. Veliko sem tvegala, kar se mi je obrestovalo. To, kar sem v teh dneh dosegla v Parizu, je nekaj neverjetnega."

V drugem nizu je Ana Ivanović že bila v izgubljenem položaju, saj je za svojo nasprotnico, ki je imela tudi servis, zaostajala s 4:5, vendar je izid izenačila, toda do preobrata le ni prišlo. "Začela sem zelo dobro. Dobro sem se počutila, toda Lucie je igrala vedno bolje, sama pa sem se počutila vedno slabše. Lucie je prikazala zelo dober tenis," pa je ob svojem porazu dejala Ivanovićeva. Dvoboj med Lucie Šafarovo in Ivanovićevo se je končal v nekaj manj kot dveh urah.

V drugem polfinalnem dvoboju je Serena Williams s 4:6, 6:3 in 6:0 premagala Švicarko Timeo Bacsinzsky. Prva nosilka turnirja v Roland Garrosu je slabo začela polfinalni obračun s, saj je 23. nosilka v prvem nizu zmagala s 6:4. V nadaljevanju je Američanka stvari vzela v svoje roke in iz igre v igro potrjevala svojo premoč, v zadnjem nizu pa svoji nasprotnici ni oddala niti igre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.