Magazin > Film & Glasba & TV
56 ogledov

Znani nominiranci za viktorje

viktorji Anže Petkovšek
Podelitev Viktorji 2014 bo 18. aprila v SNG Maribor.

Letošnjo prireditev bo vodil iskrivi igralec in voditelj Bojan Emeršič, ki je nagrade vodil že trikrat.

Letos bo za dosežke v preteklem letu podeljenih enajst viktorjev: pet strokovnih viktorjev Akademije Viktor, štirje viktorji popularnosti po izboru bralcev, poslušalcev in gledalcev, viktor za obetavno medijsko osebnost po izboru uredništva in še najžlahtnejši med vsemi, viktor za življenjsko delo. Strokovni viktorji se podeljujejo za informativno TV-oddajo, zabavno TV-oddajo, otroško in mladinsko TV-oddajo, za voditelja informativne oddaje in voditelja zabavne oddaje. Viktorje popularnosti letos podeljujemo v kategorijah televizijska osebnost, radijska osebnost, radijska postaja in glasbeni izvajalec.

Znane nominacije za viktorje popularnosti

Televizijska osebnost: Kategorija popularnosti, za katero je kipec lani prejel Klemen Slakonja, velja za eno najbolj težko pričakovanih ob razglasitvi. Letos se kipec nasmiha: Mariu Galuniču, Slavku Bobovniku, Rosviti Pesek, Darji Zgonc in Janiju Muhiču.

Radijska osebnost: Se spomnite lanske navdušenosti in solz sreče, ko sta podeljevalca za dobitnika viktorja za radijsko osebnost razglasila Jožeta Činča? Kdo bi se ga lahko veselil letos? Med najbolj priljubljene radijske osebnosti so se uvrstili: Denis Avdić, Miha Šalehar, Andrej Karoli, Sašo Hribar in Blaž Švab.

Radijska postaja: Med finaliste so se uvrstili Radio Aktual, Val 202, Radio Center, Radio 1 in Radio Ognjišče.

Glasbeni izvajalec:  Med prvih pet so se uvrstili lanski dobitniki Modrijani, ob njih še Jan Plestenjak, Čuki, Tanja Žagar in Muff

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.