Magazin > VIP
369 ogledov

Znani poptevejevec obžaluje, da je zapustil televizijo

Sandi Prosen POP-TV-2
Sandi Prosen, nekoč znani obraz Pop In-a, obžaluje, da je zapustil delo pred kamerami in se podal v svet resničnostnih šovov.

Sandi Prosen je zapustil delo pred kamerami in se v začetku leta zaposlil v podjetju Temma-X, produkcijski ekipi, ki je med drugim snemala tudi resničnostni šov Bilo je nekoč na Planet TV. Ravno omenjeni šov naj bi podjetje pahnil v takšen minus, da so morali odpustiti veliko večino svojih sodelavcev. Planet TV je trenutno namreč v prisilni poravnavi, zato svojih dolžnosti do Temme-X še ni poravnal, kot pravi direktor podjetja Peter Keček. "Trenutno smo plačilno nesposobni. Tisto, kar smo dobili, smo pravično razdelili med sodelavce in nekaj založili celo iz lastnih sredstev, vsega pa jim še nismo izplačali, saj že dva meseca in pol čakamo na denar, ki nam ga še dolguje Planet TV," dodaja Keček.

A Sandi (Aleksander), ki so mu na Temmi-X pogodbo prekinili predčasno, pravi, da za nastalo situacijo ne krivi Planet TV-ja, pač pa nekdanjega delodajalca, "ki očitno ni imel prave zaposlitvene politike." "Niso razmišljali, kaj bodo z vsemi ljudi po šovu. Slišal sem celo, da naj bi od Planeta dobili dovolj sredstev, da bi poplačali sodelavce, pa očitno tega niso storili. Ljudje, ki so v ta projekt vložili ogromno časa in niso bili plačani, so bili, razumljivo, zelo jezni. Prihajalo je tudi do groženj, iz vseh strani. Že v času trajanja projekta je prihajalo do velikih neskladij, tako s strani Temme-X kot Planeta, tega ni nihče obvladal in zato je tudi bilo, kot je bilo. Po eni strani mi je žal, da sem z novim letom zapustil Pop TV, čeprav sem po sedmih letih res začutil, da moram naprej, po drugi strani pa je bila to zanimiva izkušnja. Težava je bila le v tem, da sem vajen profesionalnosti. Videti je, da bo v tej resničnostni tekmi res zmagal Pop TV, kar pa je velika škoda za vse ljudi, ki bodo izgubili delo, tako na Planet TV kot Pop TV, ki bo posledično zagotovo zmanjšal število resničnostnih šovov." Sandi ima danes že novo službo. Dela v marketingu podjetja Izstop, ki se ukvarja z inžiringom informacijskih tehnologij in virtualno resničnostjo, čeprav je sprva poletje nameraval izkoristiti za potovanja in počitnice.

Na vprašanje, kaj se trenutno dogaja s Planet TV, ali je Temmi-X res izplačal toliko, da bi lahko poplačali sodelavce, pa smo z omenjene televizije dobili zelo skop odgovor:  "Smo v postopku prisilne poravnave in vsa plačila so obravnavana v skladu z zakonodajo."

 

 

Komentarjev 6
  • patron 16:02 26.avgust 2016.

    men pa čist dol visi ......haha !!!!

  • Avatar mike1968
    mike1968 13:46 26.avgust 2016.

    Niče ne bo z Lesie se vrača :) Ko enkrat greš, ni povratka.....

  • krtmen1 12:01 26.avgust 2016.

    Ne razumem tole javno jokanje - zakaj bi se mi on smilil bolj kot ostalih 120.000 nezaposlenih?