Šport
16 ogledov

Znani tekmeci rokometašev v Riu

rokomet, Slovenija EPA
Slovenska rokometna reprezentanca je dobila nasprotnike v skupinskem delu OI.

Slovenski rokometaši se bodo na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru v skupini B pomerili z evropskimi tekmeci Poljsko, Švedsko in Nemčijo, afriškim prvakom Egiptom in gostiteljico največjega športnega dogodka v letu 2016. V skupini A so Argentina, Katar, Hrvaška, Danska, Francija in Tunizija.

"Z žrebom sem zadovoljen, saj se mi zdi, da je skupina A za odtenek težja od naše. Spet, že tretjič letos, se bomo pomerili z neugodnimi Švedi, gostitelji Brazilci, ki so izbrali skupino B, ker verjetno mislijo, da bodo lažje napredovali, Egiptom, ki je bil na afriškem prvenstvu boljši in veliko bolj neugoden od Tunizije, Poljaki, ki so na domačem evropskem prvenstvu igrali sijajno in imeli zgolj eno slabo tekmo s Hrvati ter Nemci, ki so kot evropski prvaki zagotovo favoriti te skupine. Mi smo pokazali, da lahko igramo z vsakim, zato je naš cilj, da prvi del končamo čim višje na lestvici, kar bi nam prineslo bolj ugodnega tekmeca v četrtfinalu," je po žrebu razmišljal selektor Slovenije Veselin Vujović.

"Obe skupini sta zelo močni, saj se je rokomet v zadnjih letih tako razvil, da so vse ekipe kakovostne, sploh pa na olimpijskih igrah, kjer so zbrani le najboljši. Vseeno mislim, da je bil žreb dober in da so vse reprezentance, s katerimi se bomo pomerili v prvem delu, premagljive. Če bomo želeli poseči po dobrem rezultatu, bomo morali igrati tako kot znamo," pa pravi slovenski reprezentant Jure Dolenec.

Izžrebali so tudi skupini ženskega rokometnega turnirja. V skupini A so Brazilija, Angola, Španija, Črna gora, Romunija in Norveška, v skupini B pa Južna Koreja, Argentina, Švedska, Rusija, Nizozemska in Francija.

Predtekmovalni del tako moškega kot ženskega turnirja bo potekal v dveh skupinah, v vsaki je po šest moštev. Najboljše štiri se uvrstijo v četrtfinale. Rokometne boje do gostila Arena Futura, potekali bodo med 6. in 21. avgustom.

Slovenski rokometaši so bili dvakrat na OI. Leta 2000 so v Sydneyju končali na osmem mestu, leta 2004 v Atenah pa na 11.

Na zadnjih olimpijskih igrah v Londonu pred štirimi leti so olimpijski prvaki postali Francozi, prvakinje pa Norvežanke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.