Šport > Nogomet
27 ogledov

Znana termina ligaških El Clásicov

El Clasico, Neymar, Cristiano Ronaldo EPA
Vodstvo španske nogometne lige je določilo spored sezone 2016/17 v elitni španski ligi.

Branilka naslova Barcelona bo začela novo sezono proti Realu Betisu, njen največji tekmec madridski Real pa pri Realu Sociedadu. Prve tekme bodo 20. in 21. avgusta. Znana sta tudi termina obeh El Clásicov v sezoni, prvega bo decembra gostil katalonski klub.

Barcelona bo za ogrevanje pred novo sezono imela še superpokalni preizkušnji. S Sevillo se bo merila 14. avgusta v gosteh in tri dni pozneje doma. Finalist lige prvakov Atletico Madrid z Janom Oblakom bo novo sezono začel pri novincu v ligi Alavesu.

Prvi od dveh ligaških El Clásicov, dvobojev med Barcelono in Realom, ki veljajo za ene od najbolj težko pričakovanih tekem na svetu, bo prvi konec tedna v decembru, gostitelj bo katalonski velikan na stadionu Camp Nou, Real pa bo gostitelj v spomladanskem delu tekmovanja 22. ali 23. aprila.

Madridski derbi bo najprej na sporedu 19. ali 20. novembra, gostitelj bo Atletico, Real pa bo doma igral v začetku aprila.

Sezona v španski ligi se bo končala 21. maja, finale pokala bo na sporedu en teden pozneje.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.