Šport > Nogomet
14 ogledov

Znanih prvih pet imen za zlato žogo

gareth bale wales euro 2016 EPA
Revija France Football, ki letos zadnjič in ekskluzivno podeljuje zlato žogo, najvišje priznanje za nogometne dosežke, bo danes razkrila vseh trideset kandidatov za nagrado. Na vsaki dve uri bo po abecednem redu objavila pet imen.

Prvi na seznamu so Sergio Agüero (Manchester City), Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund), Gareth Bale (Real Madrid), Gianluggi Buffon (Juventus) in Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

Za razliko od prejšnjih let, ko je magazin France Football nagrado podeljeval skupaj z Mednarodno nogometno zvezo (Fifa) in so v njej sodelovali tudi selektorji in kapetani vseh reprezentanc na svetu, bodo letos glasovali le izbrani novinarji. Zmagovalec bo znan konec decembra.

Glavna kandidata za zlato žogo sta Portugalec Cristano Ronaldo, ki je bil trikrat proglašen za najboljšega nogometaša na svetu, ter Argentinec Lionel Messi, ki je kot edini doslej osvojil že pet zlatih žog.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.