Slovenija
98 ogledov

Pritožbo že pišeta

zaslisanje skb
1/8
Benjamin Kovač
Rop SKB. Domnevna organizatorja po celodnevnem zaslišanju v pripor.

Pozno zvečer je ljubljanska preiskovalna sodnica v pripor poslala tudi drugega domnevnega organizatorja ropa sefov banke SKB v središču Ljubljane leta 2005. Po skoraj peturnem zaslišanju je sicer pripor sredi popoldneva najprej odredila za 34-letnega Ljubljančana Dejana Vidmarja. Po petkovi aretaciji na športnem letališču v okolici Novega mesta Vidmar ostaja za rešetkami, ker sodnica sumi, da bi lahko pobegnil, vplival na priče ali uničeval morebitne dokaze o svoji vpletenosti v rop.

"Vložili bomo pritožbo zoper odreditev pripora. V postopku pa bomo dokazali, da Dejan Vidmar ni kriv tistega, kar se mu očita," pojasnjuje njegov zagovornik Dejan Markovič. S priporom pa se neuradno prav tako ne strinja domnevni Vidmarjev pajdaš pri organizaciji ropa, zato bodo v naslednjih dveh dneh na sodišču odločali tudi o njegovi pritožbi.

Varovali brez licence

Prav ta, neuradno gre za S. N. (ime je znano uredništvu), naj bi bil v času ropa zaposlen v varnostni službi PCA, ki je varovala bančne sefe. Zato je njegovo zaslišanje trajalo tudi precej dlje. Njegov zagovornik Gorazd Fišer sicer po zaslišanju ni želel poimensko razkriti, koga zastopa. "Svoje stranke ne želim izpostavljati medijskemu zanimanju," vztraja. Med praktično celodnevnim zaslišanjem pa sta po naših informacijah oba vztrajno zanikala, da naj bi takrat delovala kot vezna člena med naročniki ropa in pajdaši, ki so v sefe vlamljali in jih sedem ur praznili. Inšpektorji so takrat ugotovili, da je PCA varoval sefe in nadzoroval alarmno centralo brez potrebne licence.

Policija naj bi sicer po petkovih aretacijah še ves konec tedna zbirala dokaze o sodelovanju obeh prijetih z osumljenimi roparji. Te naj bi policisti izsledili s pomočjo tujih kolegov in zaznali v tujini, a naj bi se prijetju doslej uspešno izmikali. Zaradi tega naj bi enega iskali celo z mednarodno tiralico.

Komentarjev 11
  • Bumb 21:57 19.marec 2012.

    http://signup.wazzub.info/?lrRef=2812d8d9 poglej si mal fajn zadeva za zasluzt kksn dodatn euro INFO: http://cvenk.blog.com/

  • dikofriko 07:41 19.marec 2012.

    Ježek preseli se v Sibirijo in tam trobi neumnosti

  • vladek 06:59 19.marec 2012.

    Za prvega ste napisali da je Dejan Vidmar,a za drugega da je D.N. ha ha ha ha ve se od koder je .cccc