Slovenija > Črna kronika
100 ogledov

Znano, zakaj je najstnik ubil starša

Hrvaška policija Pixell
Najstnik, ki je pri Šibeniku ubil očeta in mamo, naj bi imel težave z drogo. Dvojni umor naj bi se zgodil po tem, ko sta mu starša zagrozila, da ga bosta poslala v komuno.

Hrvaško je za vikend pretresla družinska tragedija, ki se je zgodila v kraju Čista Velika v bližini Vodic pri Šibeniku. Devetnajstletni Tin je ubil 45-letnega očeta Marina Šunjergo, sicer pripadnika specialne policijske enote iz Splita. Njegovo truplo so našli na tleh garaže, pokrito z odejo. Kmalu za tem so v avtomobilu našli še truplo njegove žene Silvane. 

Težave z drogo

Hrvaški mediji poročajo, da se je dvojni umor zgodil v soboto popoldan. Sokrajani so družino opisali kot mirno in delovno, dejali pa so, da je bil Tin nekaj časa problematičen, med drugim naj bi imel težave z drogo. Nazadnje so jih videli v soboto popoldan, skupaj na polju, sina pa pozneje v mestu s prijatelji. 

Prijateljem naj bi domnevno dejal: "Doma sem naredil neko sra***." Jutarnji list piše, da naj bi mu starši doma zagrozili, da ga bodo zaradi težav z drogo poslali v komuno. 

Hrvaška policija je potrdila, da je dvojnega umora osumljen 19-letni hrvaški državljan. Povedali so tudi, da orožje, s katerim je sin storil dvojni umor, ni bilo službeno orožje 45-letnika pripadnika specialne enote. 

Policija je priprla tudi tri mladeniče, ki naj bi vedeli za zločin. Mladoletnik, 18-letnik in 20-letnik dejanja niso prijavili policiji, zato so jih policisti pridržali. Po poročanju portala Šibenik.in naj bi eden od mladeničev bil s storilcem, ko je ta ubil mamo. Policija navedb ni želela komentirati. 

Helikopter in streli

Očividci so za 24sata povedali, da so pred prijetjem videli preletavati helikopter ter da so slišali strele. Mladenič naj bi pred prijetjem poskušal zbežati, a naj bi policija to preprečila tako, da je streljala v avtomobilske gume, sam pa naj pri tem ne bi bil ranjen.

Policija je v nedeljo blokirala šibeniško četrt Mandalina, saj je najprej imela informacije, da se strelec skriva v stanovanju dekleta. 

Njegova učiteljica je o njem imela povedati same lepe stvari. "Tin? Res?," je v popolnem šoku povedala za 24sata. "On je bil zlat otrok, imel je same petice, bil je odličen učenec. Ne morem verjeti, kar sem slišala."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Boris Odreitz 23:02 27.marec 2017.

    Drogeraše ma no mercy takoj zapret brez bilo kakih drog pa delo, delo in zopet delo . Samo delo jih lahko osvobaja od drog.