Magazin > Lepota & telo
887 ogledov

Znebite se aken na zadnjici

rit zadnjica iStockphoto Žurnal24 main
Akne ne izbirajo mesta, na katerem se pojavijo. Pojavijo se lahko na vaši ritki.

Kdaj ste se nazadnje pobožali po vaši goli zadnji plati? Je dlan lepo zdrsela, ali ste naleteli na ovirice? Da, tudi na ritki se lahko naredijo mozolji. Dermatologinja Debra Jaliman pojasnjuje, da mozoljčki nastanejo zaradi odmrlih celic kože in bakterij, ki se nalagajo ob dlačicah. Tovrstni mozoljčki se pogosteje pojavljajo na ritkah tistih, ki telovadijo. 

Ne obupajte. Znebite se jih lahko na dokaj enostaven način. Jalimanova priporoča uporabo mila za telo, ki vsebuje benzoil peroksid, sestavino, ki se običajno uporablja pri odpravljanju aken. Takšno milo suši kožo in poskrbi, da se odmrla koža ne nabira v foliklih. 

Nekajkrat tedensko je treba poskrbeti za odpiranje por. Pri tem uporabite blazinice, obogatene s salicilno kislino. Na kožo nanesite losjon z mlečno kislino, ki bo nežno odstranila odmrle celice. Ne pozabite se takoj po vadbi stuširati, saj so oblačila, v katerih ste vadili polna bakterij. Med tuširanjem uporabite gobo ali čistilno krtačo, saj boste le tako učinkovito odstranili pot, bakterije in odmrlo kožo z vaše zadnjice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.