Slovenija
8 ogledov

Znova preiskava pri Pozitivni Sloveniji

Pozitivna Sloevnija
1/5
Saša Despot
Sejo državnega zbora so prekinili, ker so kriminalisti zasliševali nekatere poslance Pozitivne Slovenije.

Kriminalisti so pri šestih poslancih Pozitivne Slovenije preiskovali pristnost podpisov pod zahtevo za referendum o zakonu o državnem holdingu, je potrdil vodja poslancev PS Jani Möderndorfer.

Preiskovali so podpise Matjaža Zanoškarja, Gašparja Gašparja Mišiča, Romana Jakiča, Mitja Meršola, Jerka Čehovina in Petra Vilfana.

Gašper Mišič, ki je bil med preiskovanimi, je povedal: "Kriminalistka preverja in je zadovoljna, ker smo izjavili, da smo se vsi lastnoročno podpisali pod obe referendumski zahtevi, torej za zakon o državnem holdingu in zakon o krepitvi sanacije bančnega sistema.

Prekinili sejo

Zaradi preiskave so na prožnjo Möderndorferja prekinili sejo državnega zbora (DZ). "V hiši imamo kriminaliste in več kot ena tretjina mojih poslanskih kolegov ne more več sodelovati pri delu državnega zbora," je na seji pojasnil Möderndorfer.

"Živimo v državi, kjer je videti, da policija zelo rada hodi po državnem zboru, in mislim, da je treba najprej razčistiti osnovne stvari, zato da bomo vedeli, kaj sploh delamo v tem državnem zboru," je dodal.

Policija: Vse je bilo dogovorjeno

Policija zanika namigovanja, da je bila seja državnega zbora prekinjena zaradi obiska kriminalistov in poudarjajo, da so se za obisk kriminalistov predhodno dogovorili s poslansko skupino. "Kriminalisti so v zvezi z zbiranjem obvestil (in ne zaslišanjem) danes zjutraj predhodno po telefonu kontaktirali vodjo poslanske skupine zaradi uskladitve termina opravljanja razgovorov, pri čemer so mu tudi pojasnili razlog obiska kriminalistov. Dogovorili so se, da kriminaliste obvestijo, ko bodo v skupini imeli za to razpoložljiv čas," so sporočili iz ljubljanske policijske uprave.

Da bi šlo za politični pritisk SDS z instrumentalizacijo policije zanikajo tudi v Janševi SDS. Kot je dejal Jože Tanko, se je PS sama odločila, da bodo kriminalisti šest poslancev stranke preiskali emd sejo DS. "Möderndorfer lahko "mirne duše" izbral kakšen drug datum in tudi drugo lokacijo za preiskavo, je povedal in dejal, da je po njegovi oceni celo neobičajno, da preiskava opravi s "tako ugodno ponudbo, da si izbereš, kdaj bi rad bil preiskovan".

Prijava prek e-uprave

Na PU Ljubljana so potrdili, da so zbirali obvestila zaradi prijave, ki so jo dobili prek e-uprave. Nanašala se je na istovetnost določenih podpisov pod pobudo za referendum. O zbranih obvestilih bodo obvestili pristojno tožilstvo.

Komentarjev 17
  • Darko 09:43 22.november 2012.

    "Bi morali pri zakonu o slabi banki vložiti originalne podpise? Seveda, potem nam predsednik Virant ne bi mogel oporekati. Žal nam jih v štirih urah ni uspelo dobiti, nekaj ljudi iz naše stranke fizično ni bilo v naši državi."<br ...prikaži več />JANI TOLE JE BISTVO VAŠE PANIKE

  • Žurnalček 20:35 21.november 2012.

    Slamo v njegovi glavi !

  • Žurnalček 20:33 21.november 2012.

    Samo denar je imela pa orožarsko prekupčevalna banda ! In denar je vladar , ne pa politka !