Slovenija
23 ogledov

Znova vse zvalil na Tovšakovo

Prihod na sodišče Gregor Katič
Na sojenju v primeru Betnava zagovor nekdanjega ekonoma mariborske nadškofije Mirka Kraševca.

Mirko Krašovec je ponovno zatrdil, da ni kriv in da je za vse kriva nekdanja direktorica Vegrada Hilda Tovšak, ki je imela vse niti v svojih rokah.

Krašovec je dejal, da je prav Tovšakova, potem ko je Vegrad vstopil v lastniško strukturo Betnave, nekdanjo direktorico družbe Dragico Marinič nastavila na ta položaj.

Vodstvu Betnave je po Krašovčevih besedah Tovšakova leta 2009 naročila, naj na gospodarsko ministrstvo pošlje zahtevek za pridobitev 1,7 milijona evrov za obnovo dvorca Betnava. Tovšakova jim je takrat pojasnila, da je na gospodarskem ministrstvu že vse urejeno in da ona točno ve, katere zadeve se lahko uspešno sklenejo.

Ni imel pooblastil

Krašovec je poudaril, da kot ekonom v bistvu ni imel nobenih pooblastil, vsa pooblastila sta imela Mariničeva in šef mariborske nadškofijske službe za investicije in vzdrževanje Anton Ekart. Večkrat pa je vodstvo Betnava opozoril, da mora delovati zakonito.

Kot je dejal, je bil septembra leta 2009 sklenjen dogovor med mariborsko nadškofijo in Vegradom glede obnove Betnave in njenega vodenja. Ta dogovor pa je vodja pravne službe nadškofije Adam Miroslav poslal takratnemu nadškofu koadjutorju Nadškofije Maribor Antonu Stresu.

Tožilec Krašovcu očita, da je septembra 2009 psihološko vplival na Mariničevo in Ekarta, da sta z nekdanjim gradbenim nadzornikom Vegrada Karlom Bogatinom ponaredila dokumentacijo in z njo od gospodarskega ministrstva za dvorec Betnava pridobila 1,7 milijona evrov evropskih sredstev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.