Magazin > Lepota & telo
37 ogledov

Zobe lahko čistite tudi s čokolado

ženska, čokolada
1/2
Shutterstock
Če ste mislili, da je ščetkanje zob s čokoladno zobno pasto mogoče le v otroški domišljiji, se motite. Z njo namreč lahko za ustno higieno skrbite čisto zares, a le, če ste zanjo pripravljeni odšteti zajeten kupček denarja.

Luksuzna zobna pasta znamke Theodent namesto škodljivega fluora v sebi skriva veliko slajši kakav, z okusom po čokoladi pa ne prepriča le otrok, ampak tudi njihove (izbirčne) starše. Prednost čokoladne zobne paste naj bi se skrivala v njenih naravnih sestavinah, ker ne vsebuje fluora, pa ni nič narobe, če jo otroci (ali odrasli) med ščetkanjem pogoltnejo. A seveda s tem pogoltnejo tudi ostanke hrane, ki jih očisti ščetkanje.

Poleg kakava zobna pasta vsebuje še kalcij in fosfate, ki ščitijo zobno sklenino, kombinacija sestavin pa naj bi poskrbela tudi za sijoč, bel nasmeh.

In cena? Vse prej kot sladka. Za tubo najprestižnejše čokoladne zobne paste je treba odšteti okoli 70 evrov, naročanje je mogoče prek spleta, ceni pa je treba prišteti še stroške dostave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.