Šport
12 ogledov

Zoki prvič s Sonci

Zoran Dragić James Harden Slovenija ZDA Mundobasket četrtfinale EPA
Na uradnem medijskem dnevu ekipe Phoenix Suns se je v dresu Sonc predstavil tudi Zoran Dragić.

Pri Phoenixu so tudi uradno potrdili sklenitev večletne pogodbe z Zoranom Dragićem. "Njegova volja za zmagovanjem in borbenost izstioata vsakič, ko stopi na parket," je ob sklenitvi sodelovanja dejal generalni manager Sonc Ryan McDonough in dodal: “Bil je zelo učinkovir igralec v Evroligi, španskem prvenstvu in na tekmovanjih Fibe. je izjemn igralec v obrambi in ob hitrih prehodih v napad. Menim, da bodo naši navijači hitro spoznali in vzljubili njegovo strast do igre."

"Vedno sem sanjal, da bom igral v ligi NBA, zahvaljujem se Phoenixu, da me je pripeljal sem. Seveda sem navdušen, ekipi bom pomagal po najboljših močeh. Menim, da sem pripravljen. Profesionalno igram košarko že kakšnih deset let, igral sem s kopico košarkarjev, ki so že bili v NBA. Vem, da sem pripravljen," je samozavesten mlajši od bratov Dragić. 

Najbolj vesela je mama

Zoran je že dobil tudi nov nadimek. Odslej bo Zoro, poimenoval pa ga je kar brat Goran. "Upam, da bo izbral boljši nadimek, Zoki je bilo do zdaj kar v redu." Na vprašanje novinarja, kdo od bratov je bolj vesel skupnega igranja, je Zoki sicer odgovoril: "Verjetno jaz. Goran je pač že nekaj časa tu." Gogi je odgovoru dodal: "Najbolj vesela je mama." Zoran, ki bo v novem klubu sicer nosil številko 10, je še nekoliko obrazložil bratov medklic: "Mama in oče, ker bosta lahko zdaj potovala le v eno državo."

"Z bratom se dobro poznava na parketu, v zadnjih letih sva igrala skupaj v reprezentanci. Sam vem, kaj on počne najboljše na igrišču, on ve, v čem sem dober jaz," je sodelovanje z bratom opisal Zoran.

"Nikoli si nisem mislil, da bova skupaj zaigrala v ligi NBA. To je uresničitev njegovih sanj, a tudi mojih. Dejal sem mu, da mora ostati predvsem potrpežljiv. Je zelo delaven, vedno bo pustil srce na igrišču in prav to je najpomembnejše. Ponosen sem nanj, a šele zdaj se začenja prava zabava. Moral bo delati še več kot kdajkoli prej. če bo potrpežljiv, bo dočakal svojo priložnost," pa je o svojem bratu dejal Gogi. 

Navdušeni nad bratsko navezo

"Na treningih bosta povsem drugačna. Drug drugemu ne bosta dovolila točke," je bil sicer z novo bratsko navezo v klubu, za Phoenix igrata tudi dvojčka Markieff in Marcus Morris, dejal trener Jeff Hornacek, ki pred sezono sicer pravi: "Pripravljeni smo za naslednji korak. Tokrat si želimo zaigrati v končnici."

Predsednik košarkarskih operacij pri klubu Lon Babby je prav tako navdušen nad novo pridobitvijo: "Jeff je bil prepričan, da lahko Zoran Dragić veliko prispeva k tej ekipi. Goran Dragić o tem ni veliko govoril, ni se igral toliko politike kot brata Morris (smeh). Vemo, kakšno osebo smo pripeljali v klub, prihaja iz istega okolja, iz istega gospodinjstva kot Goran. Ali je še kaj boljšega kot igranje z bratom, ki ga imaš rad? Sam imam dober odnos s sestro, a ne vem, če bi bil pripravljen vsak dan delati z njo (smeh)."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.