Slovenija
19 ogledov

Zoper župana že dvanajst ovadb

Stajerska 17.09.10, franc kangler, foto: bc/mediaspeed BC/Mediaspeed
Anonimke. Na občini jih do volitev pričakujejo še več. Po številu vodi Kangler.

"Zoper mariborskega župana Andreja Fištravca smo prejeli 12 anonimnih kazenskih ovadb, vse preverjajo na Policijski upravi Maribor," so nam sporočili z mariborskega tožilstva. Na vprašanje, v katerih primerih si je ovadbe prislužil župan, niso odgovorili.

Pričakujejo jih še več

Na občini vsebine ovadb ne poznajo in jih zato ne komentirajo. "Pričakujemo, da se bo količina anonimnih ovadb do volitev še povečala." Ker je Fištravec "vstajniški" župan, je to povzročilo resno motnjo v strankokraciji – ne le v mestu, temveč tudi v državi, dodajajo. "Ne smemo pozabiti na zamere tistih, ki so se ali pa se še bodo morali posloviti od položajev v tako imenovani Kanglerjevi hobotnici."

Pri ovadbah vodi Kangler

V številu kazenskih ovadb sicer še vedno vodi Fištravčev predhodnik Franc Kangler. Julija je prejel 14. ovadbo, septembra pa je novinarjem povedal, da pričakuje še dve. A na sodišču je doslej epilog, pa še to nepravnomočen, doživela le ena: v zadevi oddaje občinskega stanovanja vedeževalki Karin Ježovita je bil na okrajnem sodišču obsojen na sedemmesečno zaporno kazen.

Na okrajnem sodišču zoper Kanglerja potekata še dva procesa: toplarna ter zaposlitev bivše županje in nakup bivalnih enot. V preostalih, še odprtih primerih je tožilstvo vložilo zahtevo za preiskavo, ponekod so preiskavo že uvedli, v drugih primerih so zadeve še v reševanju pri tožilcu. Padli pa so primeri deložacija nogometaša, radijski novinar, azil za živali in Dom pod gorco.

Komentarjev 5
  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 22:53 14.december 2013.

    Nič bat Franci,Zoki te bo prehitel.

  • Avatar čavez
    čavez 18:23 14.december 2013.

    Zanimivo za tele slovenčke je čim pride do marmelade se zagotovo cel zvali notri ne da samo prste namaka, očitno jim je to že prirojeno.

  • Kranjica 12:25 14.december 2013.

    Bravo, Mariborčani! Z lanskimi protesti ste dosegli res fantastičen uspeh. Vse kaže, da ste prišli z dežja pod kap!