Šport > Košarka
18 ogledov

Dragić in Omić strelsko nerazpoložena

zoran dragić EA7 emporio armani EPA
Košarkarji v evroligi so danes odigrali pet tekem šestega kroga.

V Milanu sta se pomerila slovenska reprezentanta Zoran Dragić in Alen Omić. Zmage s 105:92 se je veselil Dragić z Emporio Armanijem, vendar se tako kot Omić v ekipi Anadolu Efes ni vpisal med strelce.

V Milanu so bili praktično ves čas v vodstvu domači košarkarji, ki so bili izredno učinkoviti v napadu, dosegli so tudi 13 trojk. S 24 točkami je bil najbolj učinkovit Rakim Sanders, pri Maccabiju pa je jih Thomas Heurtel dosegel 18. Slovenska reprezentanta se nista ravno veliko igrala, prav tako nista dosegla koša.

Dragić je za domačo ekipo igral devet minut in šest sekund, v tem času je zgrešil eno trojko in imel en skok, medtem ko je Omić igral le dve minuti in dve sekundi. Emporio Armani je pri treh zmagah, ekipa iz Istanbula je ostala pri dveh.

Nikolić ni igral

Blizu svoje prve zmage na gostujočem igrišču je bil Brose Bamberg, pri katerem spet ni bilo Alekseja Nikolića, vendar je Darušafaka uspela ohraniti vodstvo in tako prišla do prve letošnje zmage na domačem igrišču. Za zmago z 72:70 je bil s 17 točkami najbolj zaslužen Will Clyburn, za Nemce je Janis Strelnieks dosegel 14 točk. Darušafaka je pri štirih zmagah, ekipa iz Bamberga pa je ostala pri dveh.

Evroliga, 6. krog:

Emporio Armani Milan - Anadolu Efes 105:92
Zoran Dragić 9:06 minut za Emporio Armani Milan, 0 točk, 1 skok
Alen Omić 2:02 minuti za Anadolu Efes, 0 točk

Darušafaka Istanbul - Brose Bamberg 72:70
Aleksej Nikolić ni igral

Unics Kazan - Crvena Zvezda 65:62
Panathinaikos Atene - Maccabi Tel Aviv 83:75*
FC Barcelona - Žalgiris Kaunas 92:86

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.