Slovenija
130 ogledov

Zoran Janković bi imel s prekrškarji več milosti

TZ mojemesto 27.10.07 obvestilo redarstva, parkirisce, ljubljanska trznica, avto Saša Despot
V Ljubljani predvidena povsem nova možnost za vse, ki jih redarji dobijo, da niso plačali parkirnine.

V osnutku odloka o urejanju prometa, ki ga bo mestni svet obravnaval 24. oktobra, je predvidena povsem nova možnost za vse, ki ne bodo plačali parkirnine ali pa bodo čas parkiranja, za katerega so plačali, presegli. 

Namesto 40 evrov globe možnost plačila 12 evrov

Doslej je bila zagrožena globa 40 evrov, kdor je izkoristil polovičko, je tako plačal 20 evrov globe. Nov deveti člen odloka omogoča, da voznik, ki je dobil obvestilo redarstva, v osmih dneh poravna parkirnino v višini 12 evrov, mestno redarstvo pa zoper njega ne bo uvedlo postopka o prekršku. Namesto polovičke jo bodo tako prekrškarji odnesli z manj kot tretjinko zagrožene globe. 

Ta olajšava velja le za primere, ko je voznik avtomobil parkiral na zarisanem parkirišču, a ni plačal parkirnine oziroma je ta potekla, ne pa na primer za parkiranje na zelenici ali pločniku. Bralec nas je namreč na Facebooku opozoril, da je sam dobil 80 evrov globe in ne 40. 

"Uporabnik za katerega je bilo ugotovljeno, da nima plačane parkirnine in kateri je bil s strani izvajalca obveščen, da bo zoper njega uveden predlog za začetek postopka o prekršku zaradi neplačane parkirnine, lahko v roku osmih dni od prejema obvestila izvajalca o neplačilu parkirnine na vozilu plača parkirnino v višini 12 eurov. V primeru plačila zneska iz prejšnjega stavka izvajalec ne poda predloga za začetek postopka o prekršku zaradi neplačane parkirnine," se glasi drugo odstavek devetega člena predloga odloka o urejanju prometa. 

Višina parkirnine se ne spreminja. 

Odvoz po 48 urah

Ne bo pa vse manj strogo. "Na novo je določena odstranitev vozila, ki je več kot 48 ur parkirano na plačljivih parkirnih mestih na in ob občinski cesti brez plačila parkirnine ali po poteku plačane parkirnine," so zapisali v pojasnilih. 

Za plačilo enkratne globe ali 12 evrov parkirnine torej ne bo mogoče avtomobila na parkirnem mestu pustiti več dni. 

Uveljavitev odloka, ki mora biti najprej sprejet, je predvidena 15. dan po objavi v Uradnem listu. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Božidar Dinič 15:04 15.oktober 2016.

    PA VAM ZATO OBČINARJI DOBRO DELAJO NEMOREŠ VSEGA IMET ČLOVEK BOŽJI

  • Avatar Leon
    Leon 09:00 15.oktober 2016.

    Redarjev bi bili zelo veseli v Mariboru ! Namesto redarjev imamo radarje ,ki pa ne delajo.

  • nergač 08:21 15.oktober 2016.

    Neverjetno dobroto nekdo izkazuje do kršitve zakonske norme. .