Slovenija
12 ogledov

Janković nakazal milijon in pol preveč?

Janković v Stožicah Boštjan Tacol
Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so vložili novo kazensko ovadbo zoper ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Po informacijah POP TV kriminalisti Zoranu Jankoviću očitajo zlorabo položaja, ker naj bi podjetju Grep sanacijo gramozne jame v Stožicah preplačal za skoraj 1,5 milijona evrov. Skupno je namreć Grepu zagotovil pet milijonov evrov sredstev.  Poleg Jankovića so po navedbah televizije ovadili še tri osebe.

Janković je v zvezi z očitki dejal, da je popolnoma miren: "Sodišče je tisti prostor, in jaz verjamem v pravosodje, kjer bom dosegel svojo pravico."

S plačilom Grepu naj bi se strinjala tudi takratna podžupanja Jadranka Dakić in Jankoviću pomagala pri izvršitvi kaznivega dejanja, zato so kriminalisti po podatkih televizije ovadili tudi njo. Ovadena naj bi bila še takratna direktorja Grepa Uroš Ogrin in Zlatko Sraka, ki da sta osumljena pomoči pri kaznivem dejanju, preslepitve pri pridobitvi posojila Grepu in ponarejanja listin, saj naj bi več kot petmilijonsko bančno posojilo Grepu pridobila z lažno dokumentacijo. Zaradi pomoči pri tem pa naj bi bil ovaden tudi Janković.

Janković jih ima v predalu že cel kupček

NPU naj bi sicer po poročanju televizije zoper Jankovića in ostale vpletene spisal že deset kazenskih ovadb. Med drugim jim očita jemanje podkupnin, zlorabo uradnega položaja, pomoč pri preslepitvi pri pridobivanju posojil, zatajitev finančnih obveznosti, pranje denarja, goljufije na škodo EU in goljufije pri poslovanju z občinskimi zemljišči.

Komentarjev 11
  • dragec 18:55 02.maj 2015.

    Jebe se meni za JankoviĆe in podobne mešetarje, "palim" se samo na plešastega in SSDSS

  • zoro.bobi 15:41 02.maj 2015.

    Dragec in mph a nebo nobenega komentarja, a je premalo cvenka?

  • zoro.bobi 15:41 02.maj 2015.

    Dragec in mph a nebo nobenega komentarja, a je premalo cvenka?