Slovenija
87 ogledov

ZPS je odsvetovala novega mobilnega operaterja, zdaj ga ne več

Operater Me2 Žurnal24 main
Zveza potrošnikov Slovenije je odsvetovala podpis pogodbe z novim mobilnim operaterjem Me2, ki je na trg vstopil v ponedeljek. Ta je splošne pogoje medtem že objavil, ZPS pa umaknila poziv.

"Čeprav je novi operater Me2 na trg prišel šele pred tremi dnevi (23. maja), pa je že spremenil ime osnovnih dveh paketov, ki se imenujeta Amigo (prej Easy) oziroma AmigoPlus (prej Easy Plus). Veliko bolj zaskrbljujoče pa je dejstvo, da na spletnih straneh še vedno ni objavljenih splošnih pogojev poslovanja, kar je v nasprotju z Zakonom o elektronskih komunikacijah," je ZPS objavila na svojih spletnih straneh. 

Ukrepanje pričakujejo od Agencije za komunikacijska omrežja in storitve, potrošnikom pa do razrešitve problema oziroma do objave splošnih pogojev odsvetujejo podpis pogodbe z novim operaterjem, saj trenutno sploh niso jasne njihove pravice in obveznosti, še opozarjajo v ZPS. 

"ZPS ima netočne podatke!"

"Na ZPS imajo netočne podatke. Splošni pogoji so že objavljeni in tudi ko niso bili, smo z njimi vedno seznanili naše naročnike in to preden so podpisali pogodbo. O tem smo tudi obvestili ZPS in jih pozvali, da popravijo netočne navedbe," pa nam je sporočilo Miran Meža, direktor podjetja Mega M, ki je na trg pripeljalo novega mobilnega operaterja. 

Ob štirih popoldan smo preverili in splošni pogoji so na spletni strani objavljeni. 

Nič več ne odsvetujejo

"Po treh dneh delovanja je Me2 na spletno stran vendarle dodal tudi splošne pogoje poslovanja. Tako kot pri ostalih operaterjih vas tudi tu opozarjamo, da jih pred sklenitvijo pogodbe preberete, saj so iz njih razvidne vaše pravice in dolžnosti," je nato objavila ZPS in umaknila poziv potrošnikom, naj ne sklepajo pogodb z novim operaterjem. 

Preberite še: 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Dixon 10:01 26.maj 2016.

    Se strinjam. ZPS se prodaja Lidlu in takšnim multinacionalkam za majhen dnar. Lidl pa jih izkorišča za lastno promocijo. Pa žalostno je, da pakirano meso prodajajo kot sveže. Japajade, vsaj teden dni je pakirano, vi pa bi radi ljudi okol ...prikaži več prnesl, ker če bi imeli mesnice v trgovinah nebi čez inšpekcije prišli. To je dejstvo.

  • jnovak 09:22 26.maj 2016.

    Alpa k folk ne razume, da ko lidl ali hofer za 80 milijnoski trg dobita mnogo boljše pogoje kot pa mercator za 3 milijone...in pol se pizdi kako ma lahko hofer nižje cene kot konkurenca, pa kjer morjo blagajničarke delat, ...prikaži več v mercatorju so pa cepljene prot hitrosti..

  • svašta 08:28 26.maj 2016.

    točno to!!!! in vedno je Lidl ali pa Hofer najbolje ocenjen na njihovih testih. Moje mnenje je, da €€€€ pomagajo pri teh ocenah...