Šport > Nogomet
35 ogledov

Ronaldo zaradi 45 minut igre bojkotiral Uefo

Cristiano Ronaldo Portugalska reprezentanca Obidos priprave EPA
Poročanje španskega dnevnika AS se je uresničilo – nocojšnja podelitev nagrade najboljšemu nogometašu Evrope bo minila brez Cristiana Ronalda.

"Cristiano Ronaldo bo raje ostal z Real Madridom v A Coruñi za tekmo pokala Teresa Herrere, kot da bi v Monte-Carlu sodeloval pri podelitvi nagrade Uefe za najboljšega nogometaša leta, kjer se bo pomeril z (Lionelom) Messijem in (Franckom) Ribéryjem," na dan prireditve v Monte-Carlu, kjer bodo poleg žreba skupinskega dela Lige prvakov tudi podelili nagrado najboljšemu nogometašu Evrope za sezono 2012/13, piše madridski dnevnik AS.

AS je novico o načrtovanem bojkotu največjega zvezdnika kluba objavil v sredo zvečer, pri Realu pa so nesoglasja z Evropsko nogometno zvezo (Uefa), slednja je zahtevala njegovo prisotnost, želeli zgladiti dan kasneje, a je Portugalec že poletel proti severu države, kjer je ekipo okrog 13. ure pričakalo več sto navijačev.

Slabi spomini lanskega poletja

"Portugalec želi biti s svojimi soigralci in dogodkov iz lanskega poletja nima v dobrem spominu, ko je nagrado Uefe dobil Andrés Iniesta, čeprav se je zdelo, da se bosta za nagrado potegovala druga finalisa: on sam in Messi," nadaljujejo pri AS.

Beli balet bosta v kneževini tako zastopala le direktor Emilio Butragueño in član upravnega odbora Pedro López Jiménez. Prav ona sta lani delala družbo Ronaldu, ki je nato javno izrazil razočaranje nad podporo kluba – predsednik Florentino Pérez takrat ni imel časa, tudi tokrat pa ga jug Francije ne bo videl.

Skušali so ga prepričati

"Pri Madridu so skušali ponoči, čeprav sramežljivo, prepričati Cristiana, da odpotuje v Monako. Predsednik kluba Florentino Pérez je obljubil, da bo na tekmo Teresa Herrere pripeljal najboljše, Cristiano pa je glavni simbol. Klub prav tako spoštuje odločitev napadalca, ki si želi skupaj z ekipo v Galicijo," še dodaja AS. 

Ronaldo naj bi zaradi manjše poškodbe za nameček v A Coruñi igral le 45 minut, favorit za zmago na nocojšnji prireditvi pa je Francoz Ribéry, junak lanske sezone, v kateri je Bayern prvič v zgodovini nemškega nogometa osvojil trojno krono.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.