Šport > Košarka
12 ogledov

Zrelostni izpit za zmaje

košarka Olimpija Saša Despot
Po suvereni predstavi proti Krki v Ligi ABA čaka nocoj košarkarje Union Olimpije uvodni obračun pokala Eurocup. V Stožicah (20.30) bo gostovalo italijansko moštvo Dolomiti Energia Trento.

Časa za slavje po nedeljski zmagi v slovenskem derbiju za ljubljansko zasedbo praktično ni bilo, saj so bili v zadnjih dneh povsem osredotočeni na začetek evropske sezone. Za uvod bo nocoj v Stožicah gostovalo moštvo Dolomiti Energia Trento, ki je odlično krenilo v novo sezono.

"Trento je odličen klub, ki raste iz leta v leto. Lansko sezono so prvič prišli do evropskega pokala. Iz leta v leto imajo boljše rezultate v italijanskem prvenstvu. Imajo izjemno atletsko ekipo, ki igra odlično košarko. O tem pričajo tudi rezultati pripravljalnih tekem, kjer so več ali manj zmagovali, premagali so na primer premagali španskega evroligaša Laboral Kutxo. Do sedaj so v italijanskem prvenstvu suvereno premagali oba nasprotnika EA7 Emporio Milano in Cremono. Proti Milanu so bili resnično dominantni, saj so vodili že za dvajset točk, na tekmi s Cremono, pa so imeli velik zaostanek, potem pa zasluženo slavili zmago," je tekmeca predstavil trener zmajev Gašper Potočnik in poudaril, da kljub vsemu največ pozornosti namenja igri svoje zasedbe.

Potočnik ne razmišlja o okrepitvah

"Zagotovo nas čaka res težka tekma. Bolj kot ne, razmišljamo predvsem o svoji igri, saj si želimo po dveh zaporednih zmagah spet pokazati svoj maksimum. Tekma s Trentom bo zagotovo nek zrelostni izpit za nas in verjamem, da se bomo dobro odzvali, pustili srce na igrišču in s tem zadovoljili našo publiko. Dvoboja se bomo morali lotiti zelo pametno."

"Ne smemo se spustiti v dir z gostujočo zasedbo, seveda pa moramo izkoristiti vsako priložnost za doseganje lahkih košev, ki nam jih lahko prinese le kakovostna obramba."

Potočnik ima trenutno na voljo dvanajst košarkarjev, na vprašanje o morebitnih okrepitvah pa je kratek in jasen: "O tem ne razmišljam. Zadovoljen sem s trenutno zasedbo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.