• Pet 17 do 31 °C
 • Sob 20 do 29 °C
 • Ned 19 do 25 °C
več na vreme.net

junak slovenije

1 komentar

Žrtvam poplav ponudil začasno prebivališče

Matica Mežka iz Žirovnice je deroča voda, ki je nekaterim odnesla vse imetje, ganila do te mere, da jim je za začasno prebivališče ponudil družinski hotel. "Bilo je spontano in samoumevno ravnanje," pravi.

Tina Švajger / Žirovnica, Črna na Koroškem

 

Matic Mežek (Foto: Saša Despot)

 
V času letošnjih uničujočih poplav je bil 32-letni Matic Mežek v Črni na Koroškem, kjer ima družina v najemu tudi Ho(s)tel Črna, ki ga obnavljajo in pripravljajo na ponovno sprejemanje gostov. "Videl sem, kaj je naredila voda … Ljudje so ostajali brez domov in vsega imetja, zato sem se odločil pomagati po svojih močeh," pravi Matic, ki je možnost začasnega bivanja v prostorih hotela tako ponudil preko Facebooka. "Veliko ljudi je nato klicalo in preverjalo, ali moja ponudba resnično drži," pravi, "a verjeli ali ne, za tovrstno obliko pomoči, se žal ni odločil nihče".

Tudi sami nekoč žrtve poplav

Kakorkoli, občudovanja vredno gesto pozdravlja tudi Matičev oče Slavko Mežek, ki pravi, da je "bilo sinovo dejanje izredno pozitivno in poteza več kot prava". Kot še pojasnjuje, ga je k temu najverjetneje napeljala tudi podobna izkušnja, saj so bili leta 2007 tudi sami v situaciji, ko so se lahko "na lastne

 •  

  Delim hotel z 27 sobami. Tisti ki to potrebujete se prosim javite na 070200199 (Matic)
  Črna na Koroškem - Ho(s)tel Črna
  Ponudba velja za tiste ki so izgubili streho nad glavo v poplavah in za tiste ki strehe nad glavo niso imeli že pred poplavami.

  Objava Matica Mežka na Facebooku je doživela neverjeten odziv in odobravanje.

oči prepričali, kolikšno uničenje lahko povzročijo deroča voda in poplave". Kot še dodaja, so jim takrat na pomoč priskočile razne organizacije (Zveza prijateljev mladine, Rdeči križ, Karitas), zato so "sedaj nekaj podobnega želeli storiti tudi sami".

Interventna pomoč še zmeraj možna

Kot še razlagata Mežkova, sedaj pridobivajo še zadnja dovoljenja za ponovno odprtje hotela. V tem času sob tako ne oddajajo, dodajata pa, da je "interventna pomoč še zmeraj možna". Če se bo nanje obrnil kdo, ki zares nujno potrebuje streho nad glavo ali se je znašel v izrednih okoliščinah, ko potrebuje pomoč sočloveka, njihova ponudba še zmeraj velja. "Prepričan sem, da če se bo kdo obrnil na nas, bomo skupaj s kakšno organizacijo zagotovo našli vsaj začasno rešitev," še zaključujeta Mežkova.

 

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentar (1)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima