Slovenija > Črna kronika
37 ogledov

Žrtve so zrisale fotorobota, ki ga je izdal

Policist Boštjan Tacol
Murskosoboški policisti so prijeli mladeniča, ki se je lažno izdajal za njihovega kolega in s tem izkoriščal mladoletna dekleta.

Murskosoboški policisti so prejšnji teden prijeli 21-letnika, ki se je izdajal za policista, pri tem pa naj bi nadlegoval mladoletna dekleta, dve tudi spolno napadel oziroma eno posilil.

"Osumljeni se je 17. novembra v pozno popoldanskih oziroma večernih urah  v času, v mestnem parku v Murski Soboti oziroma njegovi okolici, vsaj petim oškodovankam lažno predstavil za policista v civilu, pri čemer se je izkazal z doma izdelano službeno izkaznico. Oškodovanke je v nadaljevanju tudi preiskal oziroma od njih zahteval, da mu na vpogled pokažejo predmete, ki jih imajo pri sebi, prav tako pa je spolno napadel dve oškodovanki," pojasnjujejo na policijski upravi v Murski Soboti.

Iskali so ga s fotorobotom

Domnevne oškodovanke so policistom s svojimi opisi pomagale izdelati fotorobota s podobo osumljenca. "Preko tega je bila ugotovljena identiteta storilca in mu je bila 20. novembra odvzeta prostost. Dan zatem je bil osumljenec s kazensko ovadbo priveden k preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor," dodajajo na policiji.

Kriminalisti so po pogovoru z domnevno nadlegovanimi žrtvami ugotovili, "da so oškodovanke menile, da gre dejansko za policista, ki opravlja svoje naloge v civilnih oblačilih. Zato bi radi še opozorili, da policisti in kriminalisti svoje delo opravljalo tudi v civilnih oblačilih. Policisti se pred začetkom postopka morajo izkazati s službeno izkaznico, ki je sestavljena iz identifikacijske kartice, ki vsebuje fotografijo in ime ter priimek policista ter značke z znakom policija ali kriminalistična policija. Službena izkaznica policije se nahaja v usnjenem ovitku," zato opozarjajo na policiji.

 

Komentarjev 1
  • valerijakregar 13:19 24.november 2014.

    kje je njegova slika ?????saj je vse to počel na javnih mestih !!!!!!!!!!!dvojna merila pa to ..............