Slovenija
35 ogledov

Bossman: Ker ne dam soglasja, mi grozijo

Peter Bossman Barbara Milavec
Piran. Ker občina ne soglaša s selitvijo igralnega salona, župan pravi, da je deležen pritiskov in groženj.

"Župan Peter Bossman že od druge zavrnitve soglasja lokalne skupnosti podjetju Portoroška, ki želi igralni salon Adonis preseliti na območje parkovnih površin pred hotelom Kempinski v tržnico (bivšo pivnico), doživlja izjemen pritisk, grožnje, diskreditacije in blatenje imena. Glede na dogodke na zadnji seji občinskega sveta župan pričakuje, da se bodo grožnje, pritisk in diskreditacija nadaljevali, zato razmišlja o vložitvi ovadb," so včeraj sporočili iz županovega kabineta. Občina soglasju nasprotuje, ker so po prostorskem aktu na tej lokaciji predvidene parkovne površine.

Piranski občinski svet je v torek na predlog svetnika SDS Marijana Tončiča izglasoval razširitev dnevnega reda z odločanjem o soglasju za selitev igralnice Adonis, a so nato po burni razpravi odločanje prestavili na eno izmed prihodnjih sej.

Park? Še dolgo ga ne bo.

"Županu nikoli nismo grozili," je bil odločen Milovan Đikanović, zastopnik podjetja Portoroška. Dejal je, da je župana prijavil Komisiji za preprečevanje korupcije, saj bi po občinskem statutu o soglasju moral odločati občinski svet. "Dejstvo je, da želimo na novi lokaciji širiti svojo dejavnost, kar pa gre verjetno v nos konkurenci," meni. To, da se župan sklicuje na prihodnjo ureditev parka, se mu zdi nesmiselno, saj je tam trenutno zasebni lokal in bi v kakršnekoli spremembe moral privoliti tudi lastnik. Obenem pa se prenavlja tudi sosednja diskoteka, tako da po njegovih besedah parka tam še nekaj časa ne bo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.