Slovenija
95 ogledov

Župan k preiskovalni sodnici

Slovenija 27.06.13, dr. Andrej Fistravec, zupan mestne obcine Maribor, intervju, Nino Verdnik
Mariborskega župana Andreja Fištravca je danes zaslišala preiskovalna sodnica; tožilstvo je vložilo zahtevo za sodno preiskavo zaradi dveh domnevno spornih zaposlitev.

Pristojna državna tožilka je na preiskovalni oddelek Okrožnega sodišča v Mariboru zoper župana Andreja Fištravca in takratnega v. d. direktorja občinske uprave Marka Žulo vložila zahtevo za preiskavo zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja zaradi sklenitve pogodb o zaposlitvi z dvema fizičnima osebama. Po neuradnih navedbah sta sporni zaposlitvi Igorja Petelina in Patricije Jankovič, ki zdaj sicer ne delata več na občini.


Vabilo k preiskovalnemu sodniku še ne pomeni, da je že uveden kazenski postopek. Sodnica bo šele po zaslišanju odločila, ali bo izdala sklep o uvedbi sodne preiskave in s tem začela kazenski postopek.

Tako Fištravec kot Žula obtožbe zanikata. Po slabi uri pri preiskovalni sodnici je župan zapustil sodno dvorano. "Povedal sem, da menim, da je stališče tožilstva neosnovano. Zdaj pa bomo videli, kako se bo odločila preiskovalna sodnica," je dejal.

Komentarjev 1
  • mrki 12:40 12.maj 2015.

    Le kam so se sedaj poskrili vstajniki !!??