Slovenija
12 ogledov

Župan naj bi pomagal znanki

Lisice Gregor Katič
Lisice v Stožicah. Kaznovana: “Župana Zorana Jankovića sem videla prvič v življenju, ko mi je plačal kazen.”

“To, da mi je župan Zoran Janković pomagal, ko sem obupana zaradi lisic na vozilu tavala okoli Stožic in poskušala ujeti taksi, je čisto naključje,” zagotavlja Kranjčanka, ki so jo ljubljanski mestni redarji v nedeljo zvečer zaradi napačnega parkiranja na zelenici pred dvorano Stožice kaznovali z lisicami na vozilu. Župan Janković je zanjo plačal odstranitev lisic in hkrati naročil naj se lisice odstrani še z ostalih 42-ih vozil, ki so jih redarji kaznovali zaradi napačnega parkiranja.

Videla prvič v življenju

Janković naj bi kaznovano Kranjčanko, ki ni dovolila objave svojega imena, naključno srečal ob cesti, ko naj bi predčasno zapustila koncert zaradi katerega je sploh prišla v Stožice. V takšno naključje pa ne verjamejo v krogih blizu redarstva, ki niti niso bili naklonjeni naročilu nadrejenih naj v nedeljo zvečer okoli Stožic kaznujejo vse prekrškarje brez izjeme. “Gospa, ki jo je župan pripeljal na blagajno za odstranitev lisic, je menda župana poklicala sama, ko je ugotovila, da ima na avtu lisice,” opisujejo opazovalci dogajanja v nedeljo zvečer. A Kranjčanka tesnejše poznanstvo z županom zanika. “Ko je župan ustavil ob cesti in me vprašal, če z otrokoma potrebujemo pomoč, sem ga videla prvič v življenju, to lahko nedvomno zagotovim. Enostavno se je izkazal kot edini dober človek, ki mi je bil takrat pripravljen pomagati,” dodaja.

Nista sodelovala

Poleg tega, da bi župana poklicala namenoma na pomoč, pa Kranjčanka zanika tudi, da bi ji župan pomagal tudi zato, ker naj bi v preteklosti z Mestno občino Ljubljana (MOL) poslovno sodelovala pri obnovi hotela v središču prestolnice. Kar ji prav tako, neuradno, očitajo v krogih blizu redarstvu. “Nikakor ne drži, da bi poslovno sodelovala z MOL-om kadarkoli doslej. Ali da bi se zato poznala z županom. Odstranitev lisic z mojega vozila pa je plačal izključno potem, ko sem mu pojasnila, da sem karto za koncert dobila za darilo za rojstni dan in nisem nikakor pričakovala, da bom potem ta večer imela še kakršnekoli stroške,” še pravi. Gospa, ki ji je župan na tak način rešil vozilo, sicer neuradno ni članica njegove stranke Pozitivne Slovenije. Iz podatkom na spletni strani njenega podjetja pa ni možno jasno razbrati, komu vse je doslej pomagala obnavljati nepremičnine.

Komentarjev 17
  • majdas 07:37 02.oktober 2012.

    Ah no - najprej prepoveš objavo svojega imena, potem pa trdiš, da si nekoga videl prvič ...Kdo pa lahko preveri tvojo trditev ?

  • Trsten 09:45 21.september 2012.

    Še en pomočnik šerifa.

  • Trsten 09:42 21.september 2012.

    Žurnalček; ti bi bil dober pomočnik šerifa.Butl.