Slovenija
55 ogledov

Župan obsojen na pol leta zapora. Pogojno.

Spletna stran občine Tišina zurnal24.si
Zaradi zlorabe položaja je župan občine Tišina Franc Horvat obsojen na šestmesečno pogojno zaporno kazen s preizkusno dobo enega leta.

Župan je v letih 2011 in 2012 zaobšel občinski sklep, da ponudbe v postopkih javnih naročil male vrednosti lahko zbirajo le občinski uslužbenci. Podjetniku iz Bakovcev Stanislavu Milaku je omogočil, da je zbiral ponudbe za izdelavo spletnih strani, glej ga zlomka, prav Milak je bil na na koncu izbran kot najugodnejši ponudnik ter iz občinskega proračuna dobil dobrih devet tisoč evrov, poroča portal Sobotainfo.

"Horvat je kot uradna oseba zaobšel akte občine. Milak pa dobil posel po nepravilno izpeljanem postopku naročila," je bil po koncu sojenja prepričan sodnik. 

Horvat krivde ni priznal

Horvatov odvetnik Dejan Rituper je napovedal pritožbo in zatrdil, da je bil postopek izbire izvajalca postavitve spletne strani primerljiv s postopki na drugih občin. Župan krivde ni priznal, je pa že pred časom Milak priznal, da je ponaredil ponudbe konkurenčnih podjetij. Dobil je je dobil sedem mesecev zaporne kazni s preizkusno dobo enega leta.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Five 12:46 21.oktober 2016.

    Ta obosodba je tako kot nič!Tako da ... tudi mediji nimajo nič novega za poročat.Čestitke tistim, ki ščitijo falote. :)