Svet
45 ogledov

Župan umrl na stopnicah mestne hiše

Pometanje Shutterstock
63-letni Ivan Baršić, župan mesta Duga Resa blizu Karlovca, je včeraj popoldne umrl na stopnicah mestne hiše, kjer so ga našli zaposleni v mestni upravi.

 

Reševalci, ki so po klicu županovih sodelavcev, kmalu prišli na kraj dogodka, so lahko ugotovili le, da je župan Ivan Baršić umrl. Karlovški lokalni mediji so poročali, da se je spotaknil na stopnicah pri odhodu iz sejne sobe mestnega sveta. "Padec je bil očitno usoden in župan je umrl na kraju dogodka", so zapisali na spletni strani lokalnega Radia Mrežnica.

 

Namestnik tožilke karlovške županije Željko Brkljačić je vendarle sinoči poudaril, da je še prezgodaj govoriti, ali je šlo "za naravno smrt ali smrtonosni padec". Namestnik pokojnega župana Tomislav Boljar je dejal, da so proslavljali njegov rojstni dan ter da so po smrti prvega moža Duge Rese vsi v šoku. Baršić je bil župan Duge Rese od leta 2005.

Baršićeva sodelavka v mestni upravi in strankarska kolegica iz Hrvaške kmečke stranke (HSS) Ljubica Tržok je prav tako umrla, ko je februarja letos pada po stopnicah v svojem domu, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Komentarjev 3
  • Ronald Reagan 15:03 04.maj 2016.

    sem se že najprej razveselil da je v LJ...eh, jebatga...

  • dragec 13:36 04.maj 2016.

    naši župani so pošteni, oni ne kradejo, oni se samo sposojajo???? in nič ne vračajo.

  • Avatar čavez
    čavez 11:45 04.maj 2016.

    Kot naši župani do smrti bi kradli.