Slovenija
24 ogledov

Županovo, ne mestno glasilo

Glasilo Ljubljana. Kot kaže, je postalo sredstvo za obračunavanje s tistimi, ki mislimo drugače.

Letos bomo Ljubljančani za glasilo Ljubljana plačali 415 tisoč evrov. Nikoli nisem pričakovala, da bom v njem prebrala, da je župan Zoran Janković naredil kaj slabo, da je veliko gradbenih poslov dal podjetjem, ki so mu blizu, ali da se je vrednost zemljišč njegovih sinov v času njegovega županovanja večkratno povišala, ker so postala zazidljiva. Vsem je namreč jasno, da je bistvo glasila promovirati, kaj oblast v mestu počne dobrega, ker slabega tako ali tako nič.

V zadnjih treh mesecih pa so v glasilu začeli z novo prakso – obračunavajo s tistimi, ki mislimo drugače. "Nekorektno poročanje časnika Žurnal24". Tak naslov so v zadnjih treh številkah objavili že dvakrat – enkrat zaradi financiranja športnih društev, drugič zaradi denarja, ki je od MOL potoval tudi na račun županovega podjetja. Sklepam, da so se za to odločili, ker njihovega popravka nismo objavili v našem časopisu. Zadnjega nismo zato, ker so se na dobrih sto znakov, ki sem jih zapisala o Jankoviću, odzvali z 2.200 znaki. V zakonu o medijih pa je jasno zapisano, da se popravek lahko zavrne, če je "nesorazmerno daljši od obvestila, v katerem so navedbe, zaradi katerih se daje, oziroma od dela obvestila, na katerega se neposredno nanaša". In ker zakon v tem primeru ni šel na roko Jankovićevim, so si prostor za svoj odgovor zagotovili kar v "svojem" časopisu. Ker po taki praksi lahko rečemo, da ne gre za mestno, ampak županovo glasilo.

Naj spomnim še, da so v glasilu tik pred lanskimi predsedniškimi volitvami objavili le intervju z Danilom Türkom, ki ga je župan javno podprl, z drugima dvema kandidatoma pa ne. Že takrat je bilo jasno, da ne poznajo profesionalnih standardov, ampak da je glasilo le promotor županovih somišljenikov. In s tem mnenjem tudi končujem polemiko, kaj v glasilu objavljajo, kaj je njegov namen ... Gospa urednica Nada Šumi in gospod župan, tako kot moje so tudi vaše objave ogledalo vašega dela in profesionalnosti.

 

 

Vir:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.