Slovenija
24 ogledov

Žužemberškega župana oprostili krivde

Franc Škufca Živa Zakšek
Okrajno sodišče v Novem mestu je žužemberškega župana Franca Škufco, ki ga je obtožnica bremenila, da je brez javnega naročila leta 2007 oddal posel za pokablitev žužemberške industrijske cone Sejmišče, danes oprostilo krivde.

Sicer se je Franca Škufca že na predobravnavnem naroku o obtožnem predlogu v začetku oktobra lani izrekel za nedolžnega. Kot je povedal njegov zagovornik Borut Škerlj, pa je na današnji popoldanski zaključni obravnavi omenjenega kazenskega postopka sodišče Škufco v celoti oprostilo vseh očitkov obtožbe.

Sodišče je pritrdilo obrambi, ki je dokazovala, da v omenjenem primeru ni bilo storjeno nobeno kaznivo dejanje in da so bila navedena gradbena dela pravilno najprej oddana z naročilnico. Ko se je v teku same investicije nato izkazalo, da je bil obseg del večji od 20.000 evrov, pa je občina pravilno izpeljala postopek javnega naročila, zanj priskrbela vso potrebno dokumentacijo in izbrala najcenejšega ponudnika, je pojasnil Škerlj.

Pristavil je, da so tako Škufco na prvi stopnji oprostili krivde, glede na to, da je okrožna državna tožilka Renata Brodarič Trentel danes napovedala pritožbo, pa odločitev višjega sodišča pričakujejo jeseni.

Ugotovili, da obtožbe ne držijo

Kot je ob začetku sojenja župan Škufca povedal za STA, je že državna revizijska komisija ugotovila, da navedene obtožbe ne držijo, vendar pa so njegovi nasprotniki v občinskem svetu vztrajali pri obtožbah in ga ovadili.

Zadeva se vleče od leta 2007, dokumentacija, ki jo je glede navedenega projekta pripravila žužemberška občinska uprava, pa je po županovem mnenju neoporečna. Njegova vest je čista, trdno pa je prepričan, da obtožnica ne drži, je še povedal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.