Slovenija
26 ogledov

Neurja že pustošijo po državi

Radarska slika padavin
1/3
Printscr Arso
Padavine so že zajele državo. Napovedi vremenoslovcev so se uresničile. Neurja so zajela Velenje, Ljubno, območje občine Rečica ob Savinji, ter Slovensko Bistrico.

Agencija RS za okolje (Arso) je za danes zvečer in v noči na nedeljo izdala opozorilo o močnejših nevihtah z nalivi in sunki vetra. Lokalno se lahko pojavi toča.

Napovedi se že uresničujejo. Na Jesenicah je voda zalila cesto na Koroški Beli, na Bledu klet, v Šenčurju je veter podrl gradbeno oder, v Kamniku pa drevo.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je ob 22.uri območje občine Ljubno zajelo neurje z močnim dežjem in točo. Voda je zalila prostore stanovanjske hiše. Neurja so se razbesnela v Velenju in okolici Žalca. Neurje ni prizaneslo niti Slovesnki Bistrici.

Oranžni alarm

Vseevropski program opozarjanja pred nevarnimi vremenskimi razmerami Meteoalarm pa je za celotno območje Slovenije razglasil oranžni alarm.

Reke bodo naraščale

V noči na nedeljo in v nedeljo čez dan so možni močnejši porasti hudournikov in manjših rek na območju severozahodne, severne, severovzhodne in osrednje Slovenije. V nedeljo bosta močneje naraščali tudi reki Mura in Drava, dodajajo v upravi za zaščito in reševanje.

Nedelja se bo začela deževno

Jutri bo sprva deževalo, čez dan bodo padavine oslabele. Hladneje bo, popoldne bo na Primorskem zapihala šibka do zmerna burja. Proti večeru se bo ponekod prehodno delno zjasnilo.

Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, na Primorskem okoli 19, najvišje dnevne od 15 do 23, na Primorskem okoli 28 stopinj Celzija, piše na straneh Arso.

Kako se vreme obnaša v vašem kraju pa nam lahko sporočite prek spodnjega obrazca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.