Šport
75 ogledov

Tokić prihoda še ni potrdil

Bojan Tokić Stanko Gruden/STA
Namiznoteniška zveza Slovenije (NTZS) bo pripravila sprejem za olimpijca Bojana Tokića, ki pa udeležbe za zdaj še ni potrdil.

Namiznoteniška zveza Slovenije bo konec meseca na Otočcu pripravila Dan namiznega tenisa. Na njem bodo podelili nagrade najboljšim igralcem in njihovim trenerjem z minulega mladinskega evropskega prvenstva v namiznem tenisu v Zagrebu. Načrtujejo tudi sprejem za slovenskega olimpijca Bojana Tokića, ki pa za zdaj svojega prihoda še ni potrdil.

Dan namiznega tenisa bo 30. avgusta na lokacijah ŠRC Otočec in hotela Šport na Otočcu z začetkom ob 10. uri.

Kot je v vabilu na dogodek zapisal predsednik zveze Marjan Hribar, je namen organizacije Dneva namiznega tenisa poleg druženja, izmenjave mnenj in diskusije o prednostnih projektih tudi postavitev smernic razvoja namiznega tenisa v Sloveniji v naslednjih sezonah, z vizijo do leta 2020. V sklopu dogajanja načrtujejo tudi sprejem za Bojana Tokića v hotelu Šport z začetkom ob 13. uri, a Tokić, kot izhaja iz vabila, prihoda na sprejem še ni potrdil.

Trije veliki skalpi lepa popotnica za naprej

Slovenski namiznoteniški igralec se na olimpijskih igrah sicer ni približal kolajnam, a je s tremi zmagami in uvrstitvijo med najboljših 16 zabeležil svoj največji olimpijski uspeh in povsem izpolnil pričakovanja. Uspeh mu je vlil dodatno motivacijo, čeprav je januarja letos dopolnil 36 let, še ne razmišlja o končanju kariere. Z uvrstitvijo v osmino finala olimpijskega turnirja v Riu je vpisal najboljši dosežek slovenskega namiznega tenisa na olimpijskih igrah.

Z mislimi že v Tokiu

V mislih že ima tudi svoje četrte olimpijske igre v Tokiu leta 2020, kamor namerava potovati, če le ne bo imel težav s poškodbami in bolečinami. Tokića je v osmini finala zaustavil najboljši evropski igralec in branilec bronaste kolajne iz Londona Nemec Dimitrij Ovčarov. Sicer se mu je dobro upiral, a na koncu mu je vendarle moral stisniti roke, potem ko je Goričan dobil prvi rekordni maratonski niz s 33:31.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.